vineri

Poiana Brașov - destinația perfectă pentru vacanța de iarnă




Călătoriile sunt principalul meu hobby. Sunt îndrăgostită de Poiana Brașov încă din copilărie și recunosc că aceasta este destinația aleasă de peste zece ani pentru concediile de iarnă. Denumită și Poiana Soarelui- stațiunea este locul ideal pentru toate vârstele, pentru toate gusturile și pentru toate anotimpurile.

România este aclamată ca fiind o țară minunată, plină de locuri care merită vizitate. Consider că Poiana Brașov este o destinație cu tradiție pentru sezonul rece, fiind chiar mult mai mult decât imaginea comercială pe care turiștii i-au creat-o. Zona, testată documentar încă din anul 1427 ca zonă destinată oieritului, a fost descoperită la sfârșitul sec. a XIX-lea de către pasionații de schi. La începutul sec. XX aici au apărut primele locuri de cazare - primele pensiuni iar astăzi hoteluri luxoase și restaurante de bun gust transformă stațiunea în una de excepție. Hotelurile luxoase, precum Hotel Royal Poiana Brașov, îmbină o eleganță deosebită cu servicii de calitate și cu bucuria gustului preparatelor tradiționale. Acest hotel este atât de special încât se poate spune că se transformă într-o adevărată atracție turistică, asigurându-vă la cazare o panoramă pe care nu o vei uita niciodată. De vă aflați în trecere, pentru întâlniri de afaceri sau călătorii de plăcere, Hotel Royal este gata să vă primească într-o atmosferă confortabilă și modernă. Un loc de excepție pe care merită să-l descoperiți!


Pe lângă frumusețea incontestabilă  a locului, Poiana Brașov este renumită și pentru facilitățile de practicare a sporturilor de iarnă. Dacă ar fi să spun care sunt ingredientele unei vacanțe de iarnă perfecte, cu siguranță că acestea ar fi: distracție, zăpadă, sport, adrenalină și aer curat. Toate acestea și chiar mai mult decât atât, le puteți găsi doar într-un singur loc: stațiunea Poiana Brașov, una din principalele destinații montane pe timp de iarnă din țara noastră. Dacă nu ai ajuns încă aici, până acum, pregătește-te pentru o vacanță de iarnă în care să te distrezi la maxim și vino-n Poiană! 

La doar 24 de km. de Brașov se află una dintre cele mai apreciate perle ale turismului românesc și, în plus, cea mai vizitată destinație de turism montan de la noi din țară. Renumită pentru facilitățile de practicare a sporturilor de iarnă, putem spune că Poiana Brașov este tărâmul de vis pentru acest tip de divertisment. Aici pot schia atât campionii, cât și începătorii, poți patina sau te poți bucura de piscine încălzite. Pentru împătimiții sporturilor de iarnă în Poiana Brașov există 12 pârtii de schi cu grade de dificultate diferite, astfel încât fiecare poate găsi un loc pe gustul său și, mai ales, pe măsura abilităților sale. De exemplu, pentru începători este recomandată pârtia Bradul- unde există și o instalație excelentă de nocturnă pentru cei care vor să se bucure de acest sport și după lăsarea serii. Pentru cei mai experimentați există pârtii spectaculoase ca: Pârtia Lupului, Slalom, Subteleferic sau Pârtia Ruia. 
Și cred că știați, desigur că la doar câțiva km. de Poiana Brașov se află un loc desprins din povești- Canionul 7 Scări - pe lângă frumusețea incontestabilă a locului, la Canionul 7 Scări ai ocazia să întâlnești cu totul și cu totul alt peisaj decât cel cu care ești obișnuit în vacanțele pe Valea Prahovei. Te sfătuiesc să descoperi și tu frumusețea neștiută a locurilor ce înconjoară Poiana Brașov și să te lași purtat de freamătul pădurilor de conifere în căutarea altor comori ascunse.
În cazul în care sunteți un nostalgic sau dacă doar sunteți cu copiii la munte puteți să vă dați pe derdeluș- centrele de închiriat săniuțe sunt destul de multe în Poiană. Dacă, dimpotrivă, preferați să patinați, o puteți face de dimineața până târziu în noapte în Patinoarul Poiana Brașov. Dacă sunteți fanul sporturilor extreme, atunci trebuie să zburați cu parapanta, negreșit (singuri sau în tandem, cu un instructor). Ați spune că acestea ar fi cam toate opțiunile, nu-i așa? Ei, bine! Mai sunt și alte propuneri interesante! Deși stațiunea este preferata pasionaților de schi, îi așteaptă de fapt pe toți cei îndrăgostiți de munte, indiferent de anotimp, căci ofertele turistice de aici pot satisface toate așteptările și toate gusturile. Ce spuneți de echitație în anotimpul alb? Centrul de echitație Poiana Brașov vă poate ajuta să vă simțiți eroii unui vis alb, printre brazii încovoiați de omătul greu. Drumețiile montane, posibilitatea de a practica sporturi mai mult sau mai puțin extreme, de a te plimba în jurul lacului din centrul stațiunii sau de a te reculege în bisericuța de aici- completează oferta atât de largă și de apreciată.
Dacă n-ai nicio idee unde ai putea evada iarna aceasta, Poiana Brașov este, cu siguranță, locul unde, cu siguranță, te vei simți extraordinar!
Articol SuperBllog 2017

Niciun comentariu: