marți

Cum să treci mai ușor de la sezonul cald la cel rece



         Odată cu venirea anotimpului ruginiu răcoros mă gândesc cum să fac mai mult loc în garderobă ca să am la îndemână doar articole vestimentare potrivite pentru acest sezon ploios și friguros. Oricât de mult mi-ar plăcea să port rochițele vaporoase și super confortabile de vară,  a venit vremea să le pun la păstrare pentru anul viitor și să-mi pregătesc ținutele din piese potrivite temperaturilor de afară. Asta mai ales pentru că tocmai am pățit-o groaznic de tot...

Unii simt ploaia, alții doar se udă


         Tranziția de un sezon la altul este destul de grea nu numai pentru organism, dar și pentru alegerea unei ținute potrivite și confortabile, în același timp. Obișnuită cu temperaturile ridicate, e normal ca răcoarea caracteristică acestui sezon să-mi creeze un oarecare disconfort nu doar termic ci și vestimentar. Știu că ploaia nu ar trebui să strice nimănui starea de spirit dar mie a reușit deja de câteva ori să-mi dea peste cap câteva combinații vestimentare superbe.
         Deunăzi, încântată de o dimineață molcomă dar călduță de toamnă, un soare blând și o adiere de vânticel destul de plăcută, am plecat la muncă îmbrăcată pe deasupra rochiței preferate doar cu sacoul. Nu știu dacă vreodată ați reușit să vedeți trei anotimpuri într-o singură zi!  Eu tocmai am nimerit-o! Când am ieșit de la serviciu, ploua mărunt, bineînțeles că n-aveam umbrelă, dar speram să vină repede microbuzul spre casă. N-a venit. În câteva minute eram ca o curcă plouată... Cred că a început să ningă după ce vântul năpraznic a făcut ca frigul să mi-ajungă-n oase!  Nu mai țin minte decât că microbuzul a sosit mult, mult mai târziu! 
         Și totuși,... 

Elegantă în ploaie


         Tocmai ce-mi spuneam că ploaia nu ar trebui niciodată să-mi mai strice starea de spirit. Dar știam ce mă poate încălzi imediat, atât la trup dar mai ales la suflet! Am luat telefonul și am aruncat o privire rapidă prin magazinele online, am selectat câteva produse pe care le-am combinat în gând și am obținut niște outfit-uri care să mă inspire în toate zilele cu ploaie, vânt sau chiar ninsoare, care vor urma. Așa sper că nu mi se va mai părea niciodată prea bruscă trecerea de la un sezon la altul. Am văzut pe pielea mea cât de înșelătoare poate fi vremea, așa că m-am hotărât să port de acum înainte ținute pe care să le pot adapta în funcție de temperatura de afară. Ca să mă protejez de frig voi purta cizme sau ghete călduroase nu numai în zilele ploioase. Vor fi confortabile și mă vor proteja mereu, cu siguranță. 
         Deja mi-era mai bine! Mult mai bine! 
         Am văzut atâtea articole superbe de îmbrăcăminte și încălțăminte încât nu am nicio scuză dacă aș mai păți vreodată așa ceva! De-acum ploaia poate să vină și să rămână câte zile-o vrea- mi-am comandat deja o geacă impermeabilă cu glugă- nimic nu poate să-mi mai strice cheful de a purta oricând preferatele mele rochii elegante. Și pentru că temperaturile vor scădea din ce în ce mai mult și picioarele trebuie să stea într-un mediu cald, confortabil, te sfătuiesc să-ți alegi și tu cât mai repede o încălțăminte comodă și călduroasă. Dacă acum cel mai mult contează confortul încălțămintei, cu siguranță noi,m femeile, nu vom neglija niciodată aspectul și nici tendințele sezonului. Cu siguranță ghetele sunt cea mai bună opțiune pentru că pot fi purtate nu numai la ținute sport dar și la cele elegante sau trendy: eu ador ghetele biker cu șireturi, de exemplu. La Answear am văzut multe modele de botine și de ghete confortabile și elegante în același timp. Nici eu nu pot renunța la fustițe și rochii chiar dacă este frig afară. Indiferent cu ce vor fi purtate ghetuțele, veți fi în mod sigur, la modă.

         Dacă vei ține cont de cele câteva sfaturi pe care ți le-am dat, cu siguranță trecerea de la un anotimp la altul nu va mai fi atât de șocantă. Nu uita: starea de bine și sănătatea ta sunt cele mai importante!
Articol SuperBlog 2017

Niciun comentariu: