joi

De ce uităm? Află cum îți poți îmbunătăți memoria!



Cum funcționează memoria?

         Mulți oameni se plâng că uită, ceea ce este uneori frustrant, mai ales că trăim într-o societate în care ritmul este destul de alert și informațiile din jurul nostru curg cu repeziciune. Uitarea este un fenomen natural, normal și, mai ales, relativ necesar. Aceasta intervine ca o supapă care lasă să se evapore ceea ce nu corespunde noilor împrejurări și solicitări în care te afli. Este un fenomen natural de protecție a psihicului pentru a nu suprasolicita memoria și a face loc altor elemente de acualitate care fac parte din sfera interesului. Motivul uitării pare să depindă de modul în care memoria este stocată în creier. Lucrurile pe care ni le amintim sunt predispuse la interferențe (sunetul telefonului mobil, sporovăiala de pe fundal într-un restaurant sau birou, etc). Acestea afectează capacitatea de concentrare și este suficient pentru a-ți rătăci gândurile și, astfel, să uiți lucruri. De multe ori când suntem angrenați într-o activitate pot interveni stimuli care să ne distragă atenția de la ceea ce facem, să avem dificultăți de concentrare și să fim nevoiți s-o luăm de la capăt. Aceste distrageri ne împiedică să reținem anumite informații iar reluarea lor ne face să pierdem timp și energie. Important este că conștientizăm acești factori distractori și să-i eliminăm, mai ales că uneori propriile noastre gânduri și stări ne împiedică să fim atenți la ceea ce facem. Uitarea este, de fapt, un proces integrant al memoriei care face posibilă funcționarea eficientă a acesteia.

Cum ne menținem memoria în formă?

         Memoria poate fi ajutată/ protejată de efectele nefaste ale trecerii timpului și stimulată pentru a continua să avem o performanță mnezică bună la orice vârstă. Opțiunile sunt variate- de la simpla folosire a bilețelelor pe care să notăm ce avem de făcut, până la practicarea de sport, implicarea în jocuri și activități dedicate memoriei sau folosirea unor ajutoare de memorie. 

Ayurmed - arta de a trăi sănătos

         Memo On este un stimulent natural al memoriei. Un supliment alimentar ce conține plante medicinale ayurvedice care contribuie la funcționarea normală a capacității de concentrare și memorare, susținând randamentul intelectual. Susține funcțiile cerebrale integrative (memorie, percepție, concentrare, sistematizare) și coordonarea fizico-mentală. Aportul bogat și variat de fitonutrienți și îmbunătățirea circulației sanguine la nivelul creierului ajută la menținerea funcțiilor și performanțelor psihice și intelectuale.
  Memo On diminuează efectele oboselii mentale, epuizării nervoase, stresului, redă încrederea și optimismul. susține elevii și studenții la efort psihic și intelectual intens mai ales în perioada examenelor. Deasemeni, are și calitatea de a susține persoanele vârstnice la menținerea capacităților psihice și intelectuale și este util ca adjuvant în terapia sistemului nervos.
         Toți ne dorim să beneficiem de o creștere a rezistenței și a resurselor de enrgie ale organismului. Este indicat să protejăm și funcțiile cerebrale, capacitățile cognitive, forța de focalizare și atenția, capacitatea de concentrare, memoria, randamentul intelectual. Memo On de la Ayurmed este un ajutor de nădejde, un produs natural, tradițional și modern, în același timp.

Niciun comentariu: