luni

Sfaturi ca să vinzi garantat chiar dacă nu ai cel mai mic preț



Nimănui nu-i place să i se vândă, dar tuturor ne place să cumpărăm!


         Lucrurile par complicate, nu-i așa?! Dar nu sunt deloc așa! Pentru că nivelul de educație al cumpărătorilor se află într-o permanentă ascensiune, când vine vorba despre vânzări se vorbește tot mai mult despre raportul excepțional preț/calitate atunci când un client face o achiziție. Și nu cred că există-n lumea asta mare vreun vânzător care să nu susțină sus și tare această afirmație. Motiv pentru care orice vânzător ar trebui să-și propună tot mai mult să cunoască lumea reală a potențialilor săi clienți. 
         Cred că nu este un secret pentru nimeni că oamenii iau decizii emoționale pe care ulterior le explică rațional. Tocmai așa am făcut și eu, când mi-am achiziționat mult-râvnitul sistem Edifier. Numai că, dacă nu mi l-aș fi dorit de foarte mult timp și fiind iremediabil îndrăgostită atât de design dar mai ales de sunet, pesemne că nu m-aș fi bucurat acum de calitatea și eleganța, de tehnologia de ultimă generație a sistemului de boxe S2000Pro.

 
         Prima mea vizită în magazin a fost un total eșec- pesemne și din cauză că n-am fost ,,cucerită” emoțional de agentul de vânzare. ☺Cuvântul NU repetat obsesiv la propunerea sa de vânzare n-a fost deloc ușor de digerat pentru respectivul agent. Și dacă ești asemeni majorității oamenilor, nu-ți dorești deloc să te confrunți cu NU-uri. Deși, viața e dură și cuvântul NU există! Îmi place să cred că, cel puțin pentru acest produs de calitate, eu reușeam să-l transform în DA, în doar câteva minute! 
         De fapt, pot spune după această întâmplare, că sistemul de boxe S2000Pro Edifier se poate vinde și singur. Pe mine m-au fermecat aceste boxe concepute pentru înregistrarea și mixarea la domiciliu cu finisajul complet din lemn, finisaj ce-i dă un aspect deosebit de elegant și luxos. Proiectat cu componente de calitate superioară și având o construcție robustă, S2000Pro Edifier deține o performanță completă, încorporând tehnologie de sunet de ultimă generație într-un design clasic.

Nimeni, niciodată, nu va cumpăra cele mai ieftine produse și servicii. 


         Brandul Edifier este definit de trei concepte: pasiunea pentru sunet, pasiune pentru design și pasiunea pentru calitate. Eu de-aici aș fi plecat și-aș fi încercat să creez o conexiune cu posibilul cumpărător. Realitatea ne arată că cei mai mulți clienți stau de vorbă cu oamenii de vânzări care le sunt pe plac, doar acestora le dezvăluie informații despre produsul dorit și în cele din urmă doar de la aceștia cumpără. De multe ori, cea mai potrivită posibilitate de a crește vânzările o reprezintă clienții existenți, cei care revin de fiecare dată nu pentru cel mai mic preț, ci pentru că vânzătorul a reușit ,,să-i intre pe sub piele” cum s-ar zice. 

Oamenii cumpără de la oameni, nu de la vânzători! 


         Aș încerca să fiu un astfel de agent- plăcut la vorbă și la vedere astfel încât să dezvolt relații durabile cu toți clienții mei și să-i fac să revină cu drag, alegând produsele  mele, mai ales dacă aș avea produse care nu au cel mai mic preț de pe piață. Până la urmă, scopul oricărui business este de a obține profit și să asigure premisele continuității, nu-i așa?!
         Cei mai mulți vânzători nu știu să construiască o relație cu clienții lor, nu știu să afle cu exactitate nevoile clienților, nu știu să comunice beneficiile (în niciun caz caracteristicile) produsului pe care ei îl vând și, mai ales, nu știu să câștige încrederea clienților. Dar cu siguranță în această situație vă găsiți și voi destul de des! 
         Eu aș vrea doar să mai menționez că zâmbetul este unul dintre elementele care ajută enorm. După ce i-ai câștigat încrederea clientului, o poți consolida printr-o corelație perfectă între ceea ce promiți și ceea ce oferi. Nu trebuie să joci teatru, e mai bine să fii tu însuți! Falsitatea te poate costa scump în vânzări, de altfel în orice afacere și nu numai. Un astfel de comportament declanșează, de fapt, butonul ,,nu-mi place”, în cazul majorității clienților. Fii autentic și vei avea multe de câștigat.
         Cu siguranță, majoritatea agenților de vânzări oferă clienților consultanță de specialitate. Eu aș plusa cu ceva mostre, informații despre concurență și tot așa... De exemplu, mi-ar fi plăcut să primesc un c.d. cu colinde la cumpărarea boxelor sau poate un stick, căști, un microfon... Suntem ființe sociale, toți oamenii simt nevoia să se revanșeze atunci când primesc ceva din partea cuiva. Eu aș folosi această realitate ca să-mi măresc vânzările! Cu siguranță clientul va reveni cu plăcere ori de câte ori va avea nevoie de produsele pe care le comercializezi.

 

Ei, ce spuneți, voi ați cumpăra un S2000Pro de la mine!?


Articol SuperBlog 2017

Niciun comentariu: