vineri

Eșarfa- un accesoriu multifuncțional



Nimic nu mă definește ca femeie, ca o femeie frumoasă, decât purtarea unei eșarfe de mătase- Audrey Hepburn


         Când achiziționăm un articol vestimentar de multe ori uităm de versatilitatea acestuia. Există câteva accesorii ce pot transforma o ținută banală într-una foarte chic cu o notă elegantă, copilăroasă sau chiar sexy, în funcție de rezultatul dorit. Ele sunt la îndemâna oricui și nu este greu deloc să le folosim pentru a ne crea un ,,look” propriu. Fie că este vorba despre funde, eșarfe, pălării sau bijuterii, purtate ca atare sau în asocieri îndrăznețe, aceste accesorii vestimentare ne pot schimba întregul look într-o clipă. Ca să înțelegi imaginea în ansamblu, îți dau un exemplu: felul în care-ți legi eșarfa - îți poate aduce un plus de stil și creativitate în ținute. Accesoriile care se regăsesc în toate tendințele etern-feminine, putând fi purtate indiferent de sezon, alături de o varietate de stiluri și de ținute, sunt eșarfele. Extrem de versatile, simple sau colorate, mai lungi sau mai scurte, mai delicate sau voluminoase, ele pot fi purtate atât la ținute casual, formate dintr-o pereche de blugi și un tricou cât și la cele glam, formate dintr-o rochie și pantofi cu toc, dându-le un aer special, extrem de cochet, feminin. 

Cum poți purta o eșarfă într-un mod creativ

        Eu am renunțat demult la clasicul mod de a purta eșarfa, adică înfășurată simplu, în jurul gâtului. Deși sunt accesorii simple, eșarfele pot  da culoare și transforma, în același timp, o ținută banală într-una cu adevărat spectaculoasă. Eșarfa este accesoriul tuturor sezoanelor, indiferent dacă afară sunt minus cinci grade sau plus douăzeci și cinci. Ea poate fi purtată într-o mie și una de moduri, în funcție de lungime, de material, de model sau de imprimeu dar și de imaginația persoanei ce o poartă. 
          Dacă în sezonul rece obișnuim să purtăm eșarfele în jurul gâtului pentru a ne feri de frig, primăvara și toamna putem purta eșarfele pe cap ca un accesoriu de coafare dar, mai ales, pentru a avea un look ultra-feminin. Această combinație are avantajele ei: îți protejează părul de excesul de umiditate care face părul sârmos și greu de coafat și astfel, te scapă și de nervii întinși la maxim când nu mai știi cum să-ți aranjezi părul. În plus, dacă asortezi eșarfa cu hainele, vei obține fără efort și o notă magică de senzualitate. Un alt avantaj ar fi acela că eșarfele îți pun ochii în evidență și, de cele mai multe ori, te salvează de adierile distrugătoare ale vântului. Toate fetele știu ce înseamnă puțin praf în ochii rimelați. 
Dar poți face mult mai multe cu o eșarfă! 
         O poți transforma în accesoriul de bază ce oferă unicitate ținutei tale. O eșarfă lungă poate fi purtată pe un singur umăr sau de-o parte și de-a alta a gâtului, cu două noduri simetrice. Totodată, eșarfa poate fi purtată și ca fundă pentru a înfrumuseța ținuta într-un mod copilăresc. Pe lângă acestea, nu uita că poți purta eșarfa accesorizându-ți geanta sau costumul de baie (stil pareo), dar și ca accesorii de păr sau brățări. O banală eșarfă supradimensionată se poate transforma într-un pareo chic pentru o apariție senzațională pe plajă. Acest accesoriu feminin te ajută să pari romantică, mai sofisticată și cu un trup perfect pe malul mării pentru că-ți  ascunde micile defecte care de altfel, te și împiedică să te simți bine în costumul de baie.

         O persoană stilată are la fel de mult stil dezbrăcată ca și atunci când poartă haine. Stilul se referă la postură, la încrederea în sine, la felul în care o persoană se mișcă. Se referă, de asemenea, la modul în care cineva alege să poarte o eșarfă sau maniera în care alege să combine hainele pentru a forma o ținută. - Tom Ford (revista Achtung)

Eșarfa ca rochie - un mod excelent de a purta eșarfa este să o transformi într-o rochie, legând-o în jurul bustului cu un nod cât mai drăguț posibil. Dacă o prinzi deasupra sânilor poți să obții instant mai mult volum în acea zonă (în cazul în care te avantajează). O altă idee inedită este să o legi în spatele gâtului, dacă vrei ca picioarele să fie expuse mai mult iar partea superioară a corpului să fie acoperită.

Eșarfa ca fustă mini - cel mai popular mod este să legi eșarfa în jurul șoldurilor, astfel încât coapsele să fie acoperite sub un voal delicat. În funcție de suprafața pe care vrei s-o acoperi de la bazin în jos, poți să îndoi eșarfa pe jumătate sau să o lași întreagă, astfel încât să ajungă până la genunchi. Ești destul de ,,îmbrăcată” și formele tale sunt mai interesante pentru că nu mai sunt atât de vizibile iar talia pare mai subțire. Dacă vrei o apariție și mai inedită, poți înfrumuseța această ținută cu o agrafă prețioasă sau o broșă strălucitoare.

Eșarfa tahitiană- croiala rochiilor ,,pe umăr” este foarte populară în ultimii ani așa că de ce nu s-ar aplica regula și la modul în care porți eșarfa pe plajă? Prinde-o în stil tahitian tradițional, deasupra unui umăr. Înfășoară materialul în jurul taliei astfel încât o parte să rămână în față, iar cealaltă la spate. Înnoadă materialul deasupra umărului și ... WOW! ești feminină, delicată și foarte exotică.

Eșarfa ,,coadă de rândunică - o altă variantă jucăușă și intereantă de a purta eșarfa la plajă sau la piscină este să o prinzi la spate cu o broșă, chiar între omoplați, puțin drapat. Materialul se va aduna într-o formă similară cozii de rândunică iar tu vei căpăta instantaneu un look adorabil! 

Eșarfa ca fustă maxi - la fel de senzuală și diafană este varianta prinderii unei eșarfe chic în formă de fustă maxi, ca pe un prosop obișnuit, de fapt. Intinde-o la spate pe posterior și adu capetele în zona abdomenului, fixându-le ,,parte peste parte”. Este cel mai ușor mod de a obține o ținută rapidă de mers la bar pentru o gustare, când tocmai ai terminat o tură de zbenguială în apă, cu prietenii.

         Dacă ai la îndemână o eșarfă, cu puțină imaginație vei găsi o mulțime de alte stiluri în care o poți purta ca un accesoriu de efect, în orice moment al zilei. Îndrăznește și joacă-te, experimentează! Eu ți-am dat câteva ponturi dar sunt alte nesfârșite posibilități de a o purta: ca fular, colier, batic, bluză, etc. Dacă unii consideră că o eșarfă este doar un detaliu comun, eu tocmai  ți-am demonstrat contrariul. Ai dovada clară că aceasta poate deveni ușor un accesoriu senzațional!



         Inspiră-te de aici și intră în cea mai stylish și creativă competiție! Încarcă până la sfârșitul anului o fotografie sau un video în care să arăți cum testezi moda sau articolele vestimentare în diverse situații, dă share pe FaceBook sau Instagram, alături de hastag-ul #WeAreTheAnswear și poți câștiga un Fiat 500 legendar și un total de 18 carduri cadou / vouchere. Succes!
SuperBlog 2017

Niciun comentariu: