sâmbătă

Cum să scapi de mucegaiul și condensul din locuință



         O valoare ridicată a umidității din locuința ta poate genera condiții favorabile înmulțirii alergenilor. Pe de altă parte, umiditatea scăzută a aerului din încăpere poate favboriza apariția infecțiilor respiratorii, mai ales în sezonul rece. Dacă vrei să știi cum te influențează umiditatea și cum o poți controla citește rândurile care urmează!

         Umiditatea excesivă sau aerul prea uscat pot influența în mod negativ sănătatea, constituind, în același timp, și un factor de risc pentru bunurile din locuință (lemnul, hârtia, țesăturile) care pot fi afectate iremediabil de un nivel pre amre sau prea mic al umidității. Totodată, uminidatea excesivă crează un mediu propice pentru apariția mucegaiului, dezvoltarea bacteriilor dăunătoare și atragerea dăunătorilor (gândaci, furnici).

         Dacă ai observat că hainele din dulapuri sunt umede sau alimentele din debara se strică repede, dacă pe tavan sau prin colțurile camerelor ai găsit pete de igrasie și mucegai, e clar că umiditatea din casa ta este peste limitele normale. Verifică dacă ai vreo țeavă spartă sau o altă sursă de apă pe care s-o poți controla! Dacă nu ai găsit nicio astfel de neregulă în casă, atunci cu siguranță ai nevoie de un dezumidificator.

         Cel mai indicat este să-ți procuri un dezumidificator casnic special creat pentru spații mici, ca debarale, dresing-uri. Cu siguranță toată lumea își dorește procurarea celui mai ieftin dar, în același timp și cel mai bun dezumidificator aer. AlecoAir pune la dispoziție spre vânzare sau închiriere o gamă variată de soluții pentru a curăța într-un mod eficient aerul dintr-o încăpere, de a elimina umezeala extrem de dăunătoare sau pentru a aduce umiditatea la un nivel optim.

         Dezumidificatoarele casnice sunt o soluție perfectă pentru toate problemele cu care te confrunți într-o locuință:
- elimină umiditatea din debarale sau alte spații închise unde nu există o ventilație a aerului corespunzătoare, astfel încât produsele alimentare depozitate aici să-și păstreze calitățile mai mult timp.
- reduce riscul de condens dintr-o cameră neîncălzită corespunzător, predispusă la igrasie și mucegai.
- poți usca mult mai repede rufele din baie sau dintr-o altă cameră închisă  fără riscul de a avea condens pe pereți sau la ferestre.
- ajută la păstrarea în bune condiții a mobilei, hainelor, cărților sau a altor obiecte ce pot fi afectate de o umiditate crescută.
- poți controla umiditatea din camera celor mici cu un dezumidificator pentru camera bebelușului, special conceput pentru a fi cât mai silențios. Poți folosi, deasemeni și-un dispozitiv de monitorizare somn care poate măsura profunzimea somnului, a mișcării corpului și care să-i ofere un scor final asupra calității somnului. Acest aparat monitorizează calitatea ambientală (umiditatea, temperatura) din cameră în timpul somnului, astfel încât să poți dezvolta/controla un somn mult mai calitativ, mai sănătos, mai îmbunătățit. Aceste aparate sunt perfecte pentru creșele de copii dar și pentru camere de cămin, apartamente sau orice mediu de somn în care zgomotul deranjant sau intruziv nedorit este o problemă.

         Dacă dorești să afli detalii complete despre gama de dezumidificatoare și nu numai, specialiștii de la AlecoAir îți pot oferi toate informațiile de care ai nevoie în timp util.

Ai grijă de sănătatea ta!

Niciun comentariu: