marți

EndGame Jocul final: Convocarea de James Frey și Nils Johnson-Shelton



Personaje - Christopher, Sarah, Jago, Hilal, Kala, Chiyoko, Maccabee
Categoria: SF& Fantasty
Spațiu-temporal - Pământ, secolul al-XXI-lea



James Frey s-a născut în Cleveland. Toate cărțile lui- O mie de fărâme, Prietenul meu, Leonard, Dimineață însorită și Testamentul Final al Sfântei Biblii au fost best-seller-uri internaționale.

Nils Johnson-Shelton este coautorul succesului editorial Niciun înger. Chinuitoarea mea călătorie incognito în Cerul Secret al Îngerilor Iadului. Este și coautorul seriei pentru adolescenți Cronici din lumea de dincolo, publicată de Full Fathom Five. Endgame este un adevărat fenomen mondial, primul proiect interactiv carte-joc, apărut în treizeci de țări. Cu aplicația mobilă creată de Niantic Labs de la Google poți să joci în viața reală o versiune a Jocului Final, în care ești liber să-ți alegi seminția și să-i învingi pe ceilalți.

Cred că nu mai există cititor care să nu fi auzit până acum de Endgame- scris de James Frey și Nils Johnson-Shelton, a beneficiat de o promovare destul de puternică, mai ales că lansarea romanului a fost însoțită de numeroase concursuri care aveau ca premii chiar aceaste volume. Endgame este o trilogie însoțită de nouă nuvele în format digital, declinată într-un joc (o aplicație mobilă) ce a avut niște premii extraordinare: 5000.000$ pentru rezolvarea enigmei din primul volum, 1.000.000$ pentru rezolvarea enigmei din al doile volum și 1.500.000$ premiul final. Atunci când am aflat prima dată de această serie și, mai ales, despre conceptul interactiv din spatele acesteia, mi-am dorit să fac parte și eu, efectiv, din acea poveste. Realitatea a fost că tocmai acea parte m-a dezamăgit. Dar, subliniez, este doar părerea mea.

Ideea e că această experiență multimedia a revoluționat lumea literară adăugând un plus de energie, exuberanță, putere și mister în acțiunea cărții. De fapt, cam asta și-au propus și autorii:
,,Unicul nostru scop a fost să creăm ceva incredibil, radical, nou- să inventăm viitorul. Să creăm un fenomen global al secolului 21: cărți, joc, enigme, social media, YouTube, film, reality TV, ...” -James Frey și Nils Johnson-Shelton.

,,Endgame Jocul final: Convocarea” este primul volum al trilogiei. Încă din primele pagini faci cunoștință cu cei 12 tineri jucători din 12 seminții străvechi care încearcă să salveze lumea. Ești invitat, așadar, să participi alături de aceștia la Jocul final, o competiție pe viață și pe moarte, o confruntare din care va ieși învingător cel mai puternic concurent. Seamănă cu Jocurile Foamei- 12 districte, 12 tributuri, 1 singur câștigător. Dar la atât se rezumă asemănările, să știti! Endgame e mult mai complex- are mult mai multe personaje, foarte real construite, cu o psihologie adevărată, multă acțiune și-un ritm extrem de alert, intrigă, o atmosferă plină de mister dar și indicii la tot pasul, ceea ce face ca romanul să se transforme într-un uriaș puzzle. Astfel că fiecare cititor este implicat în mod activ în acțiunea cărții, antrenându-l, surprinzându-l mereu, pagină cu pagină.

Chiar dacă ,,Endgame-Jocul final: Convocarea” are în jur de 500 de pagini, nici nu-ți dai seama cât de repede se duc, acțiunea cărții te prinde încă din primele pagini. Vă recomand cu drag această carte Libris.ro are o reducere substanțială (doar 9,90 lei)! Și e păcat să nu profitați!




Niciun comentariu: