vineri


În fiecare zi, frumoasă și dulce ca mierea



         O piele curată, catifelată și strălucitoare indică faprul că este și sănătoasă. Naturalețea este una dintre cel mai apreciate calități ale unei femei și aici nu mă refer la evoluția fantastică a tehnicilor de machiaj și înfrumusețare ci doar la păstrarea unui ten tânăr și strălucitor până la o vârstă cât mai înaintată. Chiar dacă te numeri printre norocoasele care nu prea au probleme cu tenul, asta nu înseamnă că nu trebuie să îl îngrijești în mod constant. O piele frumoasă și sănătoasă este visul oricărei femei. Un vis frumos care poate deveni realitate fără prea mari eforturi cu ajutorul unui ingredient aflat la îndemâna tuturor: mierea. 

          Mierea este folosită de secole pentru îngrijirea pielii datorită faptului că este bogată în vitamine și minerale. Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante, motiv pentreu care acest ingredient nu ar trebui să lipsească din compoziția cremelor, loțiunilor și a măștilor. Folosită în mod cpnstant, mierea curăță fața, o hidratează și îi redă strălucirea. Prin calitățile sale antioxidante este blândă cu epiderma sensibilă, reprezentând o componentă ideală pentru orice tratament cosmetic. Fără îndoială ai auzit că băile cu lapte și miere erau cea mai mare desfătare a reginei Cleopatra, prima persoană despre care se știe că a folosit din plin proprietățile binefăcătoare ale acestor două ingrediente. Apoi, poate ai auzit și de Poppea, soția împăratului roman, Nero, care folosea pentru ten aceleași ingrediente, ca o loțiune, pentru a-și păstra tinerețea. 

         Mierea a fost dintotdeauna un ingredient rafinat pentru deserturi dar și un leac eficient contra bolilor și a îmbătrânirii, un  adevărat medicament natural. Beneficiile pentru sănătate sunt nenumărate iar la acestea se adaugă și cele pe care le are acest produs pentru frumușețe. Mierea este considerată de către specialiști un adevărat elixir al frumuseții și poate intra cu succes și pe lista îngrijirilor tale de frumusețe. Folosită în creme, balsamuri și în diverse loțiuni, ea poate păstra tinerețea și strălucirea tenului tău. Mierea are rolul de regenera pielea, redându-i strălucirea, calmând tenul sensibil și iritat și tratând imperfecțiunile care apart în cazul tenului gras sau acneic. 

         Există mai multe tipuri de miere, cea mai indicată în cosmetică fiind cea de salcâm, pentru că nu se cristalizează. Astfel, dacă vrei pur și simplu să-ți repari pielea în urma stresului zilnic folosește o mască pe bază de miere de salcâm. Aceste măști au darul de a previni decolorarea pielii, de a elimina ridurile și de a lasa pielea suplă și catifelată la atingere. Iată câteva combinații, în funcție de tipul de ten:
  • Mască pentru ten sensibil și iritat: 2 lingurițe de miere, 2 lingurițe de iaurt, 1 gălbenuș de ou, 1/2 banană pasată. Se amestecă toate, se aplică pe față, gât și decolteu, se lasă să acționeze 15-20 de minute și apoi se clătește bine cu o infuzie de mușețel.
  • Mască pentru ten gras, cu coșuri : un amestec din 2 lingurițe de miere și o jumătate de  linguriță de scorțișoară. Scorțișoara arde răcina coșului iar mierea hidratează pielea. O aspirină adăugată în acest amestec îl face mai eficient în combaterea acneei.
  • Mască pentru iluminarea tenului: 1/4 ceașcă de cafea măcinată, 2 lingurițe de miere, 3 linguri de zeamă de lămâie. Face minuni cu pielea stresată și obosită. Meritele îi revin cofeinei- un ingredient beauty extraordinar ce reduce inflamația, diminuând cearcănele și umflarea feței, tonifiază pielea lăsată și o face mai luminoasă.
  • Mască pentru reducerea porilor: o jumătate de măr ras și o linguriță de miere se întind pe față și se lasă 20 de minute să acționeze. Se clătește cu apă caldă.
  • Mască hidratantă: 1 lingură de miere, 1 lingură ulei de măsline și un gălbenuș de ou. Se amestecă toate ingredientele într-un vas până devin o cremă și se aplică pe față. După 20 de minute se curăță fața temeinic cu apă călduță.
  • Mască pentru tratamentul acneei, a punctelor negre și a cearcănelor: 4 linguri bicarbonat de sodiu, 1 lingură miere și 2 sau 3 linguri de lapte, în funcție de consistența dorită. Se toarnă bicarbonatul într-un vas din sticlă și se adugă peste el mierea. Apoi, treptat, se adaugă laptele, amestecându-se viguros pentru a obține o pastă groasă. Se aplică pe tenul curat. Pielea se va strânge puțin. După 10-15 minute masca se îndepărtează cu ajutorul unei dischete umede, prin mișcări circulare.
  • Mască exfoliantă: 1 lingură mălai, 1 lingură miere sau smântână. Pasta care rezultă este un gomaj foarte eficient. Compoziția se întinde pe toată fața și se masează prin mișcări circulare. După ce ai terminat, clătește fața cu ceai de mușețel. Cu ajutorul mălaiului vei scăpa de celulele moarte iar mierea de albine va vindeca pielea foarte rapid.

        Ei bine, să fii frumoasă fără prea multe eforturi, este posibil. Asta pentru că natura ți-a lăsat la îndemână cel mai eficient produs: mierea de albine. Folosește-l cu încredere și-ai să fii frumoasă și dulce ca mierea în fiecare zi!


Niciun comentariu: