vineri


CND Vacanțe Speciale creează amintiri frumoase


Adevărata călătorie constă nu în a căuta noi peisaje, 
ci în a privi cu alţi ochi.” Marcel Proust





         Cu ocazia derulării programului ,,Școala Altfel”, la sediul Centrului de Limbi Străine al școlii a avut loc miercuri un workshop antrenat la care am participat și eu alături de 25 de elevi de clasa a VIII-a. Activitățile pe care trainerii le-au pregătit în cadrul acestui atelier cu tema ,,O călătorie culturală în jurul lumii” au urmărit prezentarea și cunoașterea unor elemente de cultură și civilizație exotice. Această călătorie imaginară a debutat cu o prezentare interactivă care, cu ajutorul unor imagini și filmulețe inedite a invitat elevii și pe toți cei prezenți în sală să cunoască mai multe informații despre cultura și civilizația unor destinații exotice. Momentul cel mai apreciat de elevi a fost invitația de a recunoaște unele fragmente de muzică tradițională pe care le-au ascultat în timpul prezentării și învățarea unor simpli pași de dans din zonele prezentate. Atelierul a continuat cu organizarea unui concurs de curiozități lingvistice structurat în câteva activități practice desfășurate pe echipe (ghicitori turistice, chestionare lingvistice și desene - reprezentări turistice).


       Acest workshop antrenant m-a făcut să-mi doresc mai mult decât oricând o vacanță exotică și, de ce nu, poate, o călătorie în jurul lumii. Pentru mine a călători exact asta înseamnă: cunoaștere, locuri și oameni noi, alte civilizații și culturi. 
         Călătoresc des și pentru faptul că-mi place să experimentez (îmi place să încerc bucătăria locală specifică zonelor vizitate, să port cotumele lor tradiționale), să cunosc mentalitatea populației băștinașe, să-mi împrospătez cunoștințele despre istorie și geografie și nu în ultimul rând să mă relaxez și să fac fotografii care să-mi amintească de aceste experiențe peste ani. Și recunosc că sunt cea mai mare colecționară de amintiri din familie.

         Robert Louis Stevenson spunea: ,,Nu călătoresc pentru a junge undeva, ci pentru a pleca. Călătoresc de dragul de a călători. Marea aventură este să te pui în mișcare.” Și eu călătoresc tocmai pentru această emoție pe care mi-o dă călătoria în sine- ador momentele dinaintea plecării, planurile, gândurile, făcutul bagajelor, documentarea, chiar și acel indicator de ieșire din localitatea unde locuiesc, rămas undeva, mult în urma mea. Tocmai de aceea, consider că este una dintre cele mai interesante metode de a te dezvolta pe plan personal. Și nu cred că greșesc când afirm acest lucru pentru că atunci când ești departe de zona în care te simți cel mai în siguranță-adică acasă, poți afla o mulțime de lucruri atât despre tine dar și despre ceilalți. Sunt o fire curioasă și tocmai de aceea sunt atrasă și fascinată de necunoscut. Pentru că, pur și simplu, iubesc drumul, nu neapărat destinațiile - pentru că emoția descoperirii mie mi se pare cu adevărat fantastică. Și, inevitabil, exporând acest necunoscut, ajungi cumva să te și dezvolți. Tocmai de aceea, o călătorie în jurul lumii ar fi pentru mine mai mult decât un drum, ar fi, în același timp, o călătorie interioară care m-ar face să-mi descopăr potențialul unic de care poate sigur, uitasem. Pentru că, în definitiv, a călători nu înseamnă doar a vedea locuri noi și a învăța ceva despre diferitele culturi ale lumii- a călători înseamnă a te descoperi, a afla cine ești cu adevărat și care este scopul tău în viață. Experiențele profunde trăite în fiecare loc produc schimbări subtile care ne transformă și ne îmbogățesc spiritual și cultural. 

CND Vacanțe Speciale creează amintiri frumoase


         Când nu știu ce destinații exotice pentru vacanțe speciale să aleg, online-ul este pentru mine soluția. Un search rapid îmi arată care sunt cel mai avantajoase destinații speciale pentru vacanțe speciale. Setând toate filtrele, galeriile foto și ofertele diverselor agenții de turism pot alege oferta cea mai avantajoasă pentru familia mea, adaptând-o la nevoile și preferințele noastre. La CND Vacanțe Speciale am găsit cele mai interesante oferte pentru călătoriile în familie, croaziere, circuite, sejururi, pelerinaje sau vacanțe speciale.
         Și cu gândul la câteva destinații speciale la care meditam constant de câțiva ani buni încoace, m-am hotărât, în sfârșit, să-mi aleg, împreună cu familia mea, o super destinație exotică pentru vacanța de vară. Am tăiat una câte una de pe listă -  Bali, Maldive, Jamaica și am bifat bucuroși cea mai exotică țară de pe continentul asiatic: Thailanda. Plaje cu nisip alb, palmieri, fructe exotice și temple budiste- magica Thailanda știam că-și va onora cu succes renumele. 

         Destinațiile exotice de călătorie reprezintă, pe lângă o relaxare deplină și oportunitatea de a te conecta cu o cultură profund diferită de a ta. Thailanda este o destinație exotică care cu siguranță va fi o escapadă spectaculoasă din obișnuit- locuri pline de culoare, aventuri și culturi exotice pe care abia aștept să te descopăr.

         Tu la ce te gândești când auzi ,,destinație exotică”? La plaje, la flamingo, la cocktail-uri delicioase și umbreluțe multicolore, la nisip fin și palmieri, la aventuri și ape nesfârșite, la corali, temple și culturi noi? Și care ar fi destinația ta preferată?

Spring SuperBlog 2018

Niciun comentariu: