vineri


Construcția casei. Sfaturi pentru un cost mai mic



Prima casă sau credit ipotecar!?



         Întotdeauna am crezut că un plan inteligent de rambursare a unui împrumut bancar te poate ajuta să faci economii importante. Asta în timp ce, de vreo doi ani m-am tot gândit ce anume să aleg dintre un credit ipotecar și programul Prima Casă. Plănuiam de mult să-mi fac un credit pentru achiziția sau construcția unei case și am analizat în tot acest timp ofertele mai multor bănci. Acestea își promovau propriile credite susținând că sunt mai profitabile decât cele prin Prima Casă, chiar dacă acestea din urmă sunt garantate de stat. Am înțeles într-un final, că de fapt băncile erau interesate doar de volum și profit. Dar, totuși, creditele oferite de acestea erau mai profitabile. Bineînțeles că a contat și faptul că cele prin Prima Casă sunt garantate, dar băncile niciodată nu au urmărit acest aspect, ele au urmărit doar profitul propriu. În plus, mi-am dat seama destul de repede că băncile nu trebuie să aștepte după aprobarea plafoanelor, a fondurilor, etc. Programul Prima Casă are limitările sale, în timp ce băncile mizează mai mult pe propriile pachete. Asta și pentru că este mult mai simplu să lucreze cu fondurile proprii. Din punctul acesta de vedere, creditele ipotecare mie mi s-au părut mult mai atractive.

Casă construită & casă cumpărată


         Cel puțin pentru mine, casa va fi cea mai importantă investiție din viața mea. Și cu siguranță fiecare din noi a avut în vedere câte ceva legat de casa visurilor sale - dorințe legate de preț, locație, aspect, și toate acestea au devenit la momentul demarării proiectului, decizii foarte importante de luat. Imediat ce am semnat creditul, prima și cea mai importantă decizie a fost, cu siguranță, cea în care am hotărât să aleg ceea ce-mi doream mai mult: o casă gata construită sau o casă pe care s-o ridic de la zero. Știam că fiecare variantă are avantajele și dezavantajele ei. Pentru mine, bugetul a fost cel care a jucat rolul cel mai important, mai ales că acesta nu era personal, ci doar un credit. 

         Avantajul unei case gata construite este că te poți muta imediat în ea. Dezavantajele sunt, însă, mult mai multe: prețul ridicat, tehnicile folosite la construcție și calitatea incertă a materialelor folosite, ce modele de finisaje sau amenajări interioare s-au folosit la casă, și care, mai mult ca sigur, nici nu se vor potrivi gustului meu... Tocmai de aceea, am ales să-mi construiesc o casă, nu s-o cumpăr.

         M-am gândit, totuși, că alegerea mea are și un mare dezavantaj- eu nu știu mai nimic despre cum se construiește o casă, ce materiale pentru structură și fundație ar fi mai potrivite, ce izolații sau tencuieli decorative s-ar potrivi mai bine locuinței mele, ca să nu mai vorbesc de istalații termice, de instalații sanitare sau de termoizolații. Habar n-aveam nici cum mergeau prețurile în piața de construcții. Nu voiam deloc să-mi irosesc în vreun fel banii dar nici să folosesc produse de slabă calitate, așa că am început să caut pe net cele mai bune materiale, la cele mai mici prețuri. 
         Și să nu-mi spuneți că nu există așa ceva!


Casa de comenzi Vindem-Ieftin.ro - un concept unic pe piața materialelor de construcții


         
        Recunosc că marele meu noroc a fost să descopăr destul de repede soluția salvatoare: Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro, un adevărat partener care oferă absolut tot ceea ce ai nevoie la construcția unei case, la prețuri de producător/ importator, econosind, astfel, timp și, mai ales, bani. Tot ceea ce trebuia să fac era să trimit un necesar de materiale online și să aștept marfa acasă. Fără costuri cu depozitarea, manipularea sau transportul, prețul final fiind mult mai mic decât dacă aș fi cumpărat din orice alt depozit aceste materiale. De fapt, nici nu m-aș vedea alergând după toate aceste materiale de construcții prin depozite sau hypermarket-uri, împingând la uriașele cărucioare și cerând în stânga și dreapta informații despre calitatea produselor și prețuri. 

         Tocmai de aceea am fost extrem de bucuroasă când am văzut că aici poți beneficia și de consultanță gratuită și vă asigur că eu am nevoie de mult mai multe informații despre toate aceste materiale pe care trebuie să le folosesc la construcția casei. Am, astfel, posibilitatea de a compara toate ofertele și să mă asigur că obțin și cele mai mici prețuri. Nici nu mă gândeam că va fi atât de simplu! 

         Oricine are nevoie de sfaturi și soluții practice ca să-și poată construi casa visată cu cele mai mici costuri dar la calitate maximă. Oricine vrea să afle prețul optim al materialelor dar și soluțiile pentru evitarea problemelor și capcanelor ce pot submina valoarea și exploatarea viitoare a casei. Cu ajutorul acestei echipe de profesioniști știu că voi reuși să mă încadrez pe cât posibil în buget, chiar dacă, pe parcursul procesului de construcție voi fi tentată să realizez și alte investiții. Aceasta este și principala cauză pentru care numeroase persoane nu au mai avut suficienți bani pentru a duce construcția la bun sfârșit, după cum probabil ați observat cu toții trecând pe lângă numeroase case nefinalizate.

Spring SuperBlog 2018


Niciun comentariu: