sâmbătă


Endgame. Jocul final-Cheia Cerului (vol. II) - James Frey, Nils Johnson-Shelton




        Jocul final e aici.
       Endgame este un fenomen mondial, primul proiect interactiv carte-joc, apărut în 30 de țări. Cu aplicația mobilă creată de Niantic Labs de la Google poți să te joci în viața reală o versiune a Jocului Final, fiind liber să alegi o seminție și să lupți cu ceilalți. Poți afla mai multe detalii pe www.endgamerules.com.

         James Frey s-a născut în Cleveland- Ohio, în 1969. Și-a petrecut copilăria în Ohio și Michigan și a locuit apoi, pe rând, la Boston, Wrighsville Beach, Sao Paolo, Londra, Paris, Chicagp și Los Angeles. A terminat liceul în 1988 apoi și-a continuat studiile la Denison University și Art Institute of Chicago. A lucrat ca scenarist, regizor și producător la Los Angeles unde a devenit dealer și consumator de droguri. Îna nul 2000 și-a ipotecat casa pentru a putea petrece un an scriind ,,O mie de fărâme”-carte care a provocat un scandal de proporții. James prezentase cartea drept o autobiografie, o anatomie fidelă a perioadei sale de alcoolism și dependență de droguri, însă un număr foarte mare de cititori și medici specialiști în dezintoxicare l-au acuzat de denaturarea faptelor, lucru ce ar fi putut avea importante consecinte sociale. Totuși, cartea lui Frey rămâne protejată de umbrle ficțiunii care îi acordă dreptul de a expune cititorilor o mie de astfel de adevăruri subiective.

         Să revenim, totuși, la Endgame-Cheia cerului.
       Această carte este a doua dintr-o trilogie care impresionează atât prin povestea intensă dar și prin atmosfera tensionată și întunecată, totodată, ce este menținută de la începutul și până la sfârșitul romanului. În ,,Convocarea” (primul volum) este prezentat începutul jocului, meteoriții ucid o mulțime de oameni fapt ce duce la debutul unei povești pline de suspans și la imprevizibile răsturnări de situație. Jucătorii își dau seama că trebuie să găsească trei chei pentru a-și salva nu numai viața dar și seminția: Cheia Pământului, Cheia Cerului și Cheia Soarelui. 
           În volumul al doilea ,,Cheia Cerului” miza devine din ce în ce mai mare, jocul din ce în ce mai periculos iar cei nouă jucători dispuși să riște absolut totul pentru a învinge. Aceștia își înfruntă destinul fără să ezite, fără să dea înapoi niciun pas și, desigur, fără să se lase doborâți prea ușor. Peste tot au loc demonstrații pașnice sau războaie civile care agită oamenii, mass-media; în timp ce jucătorii își continuă lupta. Prizonieri într-un joc mortal, singuri împotriva tuturor și totodată, unica speranță de supraviețuire a omenirii, descendenții semințiilor străvechi care au populat Pământul cândva își înfruntă destinul și încearcă să nu se lase doborâți.
         Ai impresia că personajele sunt captive într-un joc periculos dar fără să-ți dai seama realizezi că, de fapt, și tu ești prins în acest joc, asistând înmărmurit la agonia războinicilor care sacrifică totul într-o luptă oarecum, nedreaptă, la pierderile îndurate de aceștia, la mințile brutale și la chinul celor măcinați de alegerile pe care le-au făcut și pe care le regretă. 

       De-a lungul întregii acțiuni se ,,derulează” rapid o mulțime de scene violente și șocante cu momente terifiante care aduc clipe dureroase dar și emoții care contribuie la construirea unui volum spectaculos, palpitant și deosebit de intens.


Niciun comentariu: