luni

Evernisaj.ro - Secretul femeilor deștepte 

 


         Moda nu este în niciun caz constantă, ea se schimbă în fiecare sezon, spre disperarea multora dintre noi. Cu toate acestea, există multe persoane care arată mereu stilate și care știu să-și aleagă corect ținutele corespunzătoare genului de activitate, stilului de viață dar mai ales vârstei. Toate acestea fără a depune un efort financiar prea mare, după cum mi-a arătat zilele acestea colega mea de birou. 

Feminitatea nu ține cont de vârstă


         Iuliana este o femeie cu stil, care pe mine m-a inspirat mereu, ea are acel ,,je ne sais quoi”, specific tuturor femeilor pentru care stilul este, de fapt, a doua natură. Și-am crezut întotdeauna că doar fetele de douăzeci de ani reușesc zi de zi să fie în ton cu moda, dar colega mea a încălcat toate regulile, depășind de ceva timp frumoasa vârsta de patruzeci de ani. Doar se spune că vârsta nu e decât un număr și vă asigur că Iuliana poate să facă chiar reclamă la asta, demonstrându-ne în fiecare zi acest lucru! Are abilitatea de a pune la punct cele mai creative ținute și de a le purta de parcă ar fi cel mai natural lucru din lume. 
         Am încercat să-i descifrez secretul stilului dar am renunțat repede gândindu-mă că oricum nu voi reuși niciodată, cel puțin financiar, să o imit. Să-i copiez look-ul cap-coadă m-ar fi lăsat cu o gaură uriașă în buget, pentru că absolut toate hainele ei erau de calitate, în tendințe, autentice, mărci celebre de retail și de lux la care prețul era extrem de ,,vizibil” pentru toată lumea. Și cum aici e vorba de tendințe, eu cred că asta nici nu e o investiție sănătoasă, din moment ce se vor demoda în cel mult șase luni. Dar voiam să știu și eu cum reușește colega mea să-și definească și să-și reinventeze permanent stilul vestimentar. N-am înțeles niciodată cum reușea să se descurce cu banii (nu era soție de milionar) dar și cu timpul, câte ore în plus avea ziua ei, când avea timp să colinde ea toate magazinele de firmă pentru a fi mereu în ton cu moda!? Doar lucram amândouă mereu peste program... Tocmai de aceea, Iuliana era pentru mine o mare enigmă!

Colecțiile eco-friendly - industria modei evoluează spre o politică green


         Pornind de la ideea că, totuși, nu sunt atât de ocupată încât să nu arăt și eu zi de zi de nota 10 la birou, mi-am luat inima în dinți și am întrebat-o care este secretul stilului ei și-am rugat-o să-mi facă și o listă cu magazinele preferate pe care le frecventează ea. Deja mă pregătisem sufletește pentru o uriașă gaură în buget și cu amânarea treburilor gospodărești pe timp îndelungat, așa că am fost tare mirată când a insistat să-mi demonstreze contrariul, invitându-mă la ea acasă pentru a mă convinge că nu dimensiunea garderobei te face mai stilată, ci alegerea unor piese vestimentare de bun gust. Și că, în realitate, reteța succesului nu are de-a face decât cu talentul de a ști să porți piesele vestimentare din garderobă în cele mai ingenioase moduri. 
         Și, sincer, eu mă așteptam ca dressing-ul ei să arate ca un depozit al unui magazin de haine, dar ce am văzut nu semăna nicidecum cu imaginea pe care o aveam eu în minte. Dimpotrivă, puteam jura că eu aveam în șifonier, chiar mai multe haine decât ea. Nu înțelegeam deloc cum reușea ea, totuși, să fie mereu în trend și atât de stilată în orice circumstanță: la serviciu, la întâlnire, la petreceri sau recepții și chiar mergând în vizită sau fiind ea însăși, gazdă, ca acum. Mi-a explicat că garderoba unei femei este un fel de materie din care fiecare dintre noi își creează zilnic opera de artă pe care o arată cu mândrie lumii întregi. Că este important să ne iubim și să avem grijă la felul în care arătăm și, mai ales, că putem arăta stilat și elegant oricâți ani am avea în spate. Am înțeles totul când a început să-mi vorbească despre ,,moda” din ultimii ani, despre consumatorismul ce a dus la scăderea drastică a resurselor naturale. Chiar dacă peste tot se vorbește mult și frumos, ce-i drept, despre ecologism, despre reciclare, reducere, refolosire sunt puțini cei care chiar fac ceva pentru a proteja ce a mai rămas din  resursele naturale.  

HAINELE SECOND-HAND - soluția modei eco


          În prezent, consumatorii achiziționează din ce în ce mai multe produse de o calitate îndoielnică, urmând ca foarte curând să le arunce, pentru ca s-au deteriorat. Soluția colegei mele mi se pare excepțională: de ce să nu ne intereseze mai mult calitatea, durabilitatea și versatilitatea produselor achiziționate!? Dacă ne gândim și la copiii noștri, cu atât mai mult ar trebui să ne intereseze mediul în care trăim. În afara produselor din materiale organice sau produse în condiții ecologice, o altă cale de a deveni un consumator conștient este de a cumpăra mai puțin, de a dona sau recicla produse  textile, de a susține și cumpăra produse cu brand-uri locale și designeri independenți și de a cumpăra haine second-hand. Și mi-am mai dat seama de un lucru: că amprenta mea de carbon nu vine, de fapt, doar din producerea hainelor ci și din întreținerea lor: așa că am hotărât ca de acum încolo să spăl numai cu apă rece, să-mi usuc hainele natural și să folosesc fierul de călcat  doar când este absolută nevoie.
         E adevărat că niciodată până acum nu m-am gândit la faptul că industria second-hand-ului poate fi o soluție eco, o modalitate prin care noi, ca și consumatori de resurse, să putem face cu adevărat ceva folositor pentru mediul înconjurător și, mai ales, pentru generațiile care vor urma. Iar colega mea mi-a demonstrat că acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să ne sacrificăm, că trebuie să renunțăm la lucruri de calitate, moderne și elegante. Și mi-a arătat și care-i soluția cea mai simplă pe care s-o aleg de acum înainte.

Evernisaj.ro - modă responsabilă și sustenabilă!


          Colega mea intră în absolut orice magazin ca să găsească piesele potrivite pe care să le integreze în garderoba sa. Ea, chiar dacă poartă un tricou Kenvelo și jeansi Levi's, dacă-i place o pereche de cercei de la taraba din colț de stradă, îi cumpără fără ezitare. Și poate va purta aceiași cercei la vreo reuniune iar pe deget va avea inelul de logodnă cu diamante veritabile. Și, cumva, o va face, cu siguranță, elegant, cu stil! Tot ea m-a învățat că la târgurile de vintage sau în magazinele second-hand am cele mai multe șanse să găsesc geanta aceea de piele pe care mi-o vor admira toate prietenele. 
          Și ca exemplu, mi-a arătat Evernisaj- singurul loc unde moda e ieftină și sustenabilă, unde oricine se poate îmbrăca în acord cu noile tendințe, fără a face ravagii în buget. Aici toate cumpărăturile vor avea un demers responsabil și prietenos cu mediul pentru că Evernisaj înseamnă haine, încălțăminte și accesorii second-hand de calitate, autentice, de la cele mai renumite brand-uri, la prețuri rezonabile. Produsele sunt potrivite pentru orice vârstă și orice situație, atent verificate și măsurate individual. Am înțeles acum că nu e deloc greu să ai stil, indiferent de veniturile pe care le ai.
         Și tu poți să fii în trend! Fii isteață și cumpără responsabil căci moda poate fi ieftină și sustenabilă!!!

Spring SuperBlog 2018

Niciun comentariu: