miercuri

Fetelor, mărțișoare călătoare



         Martie este luna în care toate femeile sunt răsfățate cu cadouri care mai de care mai minunate. Și nu este întotdeauna ușor să faci un cadou original care să fie în final și apreciat. Cum data de 1 martie reprezintă începutul primăverii, este de preferat ca mărțișorul pe care-l primesc fetele să reprezinte, într-un fel, tocmai vestitorul acestui mult-așteptat eveniment. De obicei mărțișorul este un obiect micuț prins într-un șnur alb cu roșu, ce simbolizează renașterea naturii și care aduce noroc celui ce-l poartă. Dar există și unele mărțișoare mai speciale care ,,te poartă” spre locuri interesante.
         Recunosc că anul acesta speram la ceva deosebit, mai ales că ninsoarea din ultimele zile ne-a adus și o nesperată vacanță. Așa că începutul lui martie m-a găsit pe pârtie, împreună cu surorile mele, sărbătorind venirea primăverii, la munte. Și, vă asigur, că aceasta mini-vacanță a fost o surpriză extrem de minunată! Nu numai pentru mine.

         După o dimineață epuizantă în zăpada pufoasă, am găsit căldura și liniștea din cabană având, parcă, o altfel de valoare. Asta și pentru că, obosite și înfrigurate, am găsit pe măsuța de cafea, lângă ceșcuțele aburinde, trei plicuri frumos legate cu fir tradițional de mărțișor. Un mărțișor la plic, deci! Habar n-aveam că un pliculeț ca acela poate aduce atât de multă bucurie în sufletele noastre! Și ca să nu vă mai țin în suspans vă spun că mărțișoarele noastre erau trei circuite Christian Tour- cu trei destinații inedite și extrem de pitorești: Iordania, fascinanta Umbria și Japonia - Țara Soarelui Răsare.

         Eram extrem de mulțumită de mine căci destinația pe care am ales-o involuntar, de altfel, a fost Japonia. Mă și vedeam la apusul soarelui în Tokio unde mă aștepta deja viața de noapte fascinantă a acestui oraș ce parcă nu doarme niciodată. Un pas, mai apoi, și admiram măreția simbolului Japoniei- Muntele Fuji, aventurându-mă prin Parcul național Fuji- Hakone- Izu, situat în Yamanashi, Shizuoka și în partea de vest a metropolei Tokyo. Și, cu siguranță, n-aș fi plecat din Țara Soarelui Răsare până ce nu descopeream toate tainele meditației Zazen, alături de un preot budist sau profunzimea ceremoniei ceaiului, dezvăluind, astfel, și anticele secrete ale Zenului japonez.

         Fiind o mare iubitoare de călătorii deseori postez pe blog articole în care recomand destinațiile preferate alături de experiențele mele inedite, de obiective turistice, atracții sau mâncăruri deosebite. Așa că nu m-am putut abține și gândul mi-a zburat în secunda următoare la mărțișorul surioarei mele mai mici, către ,,Caput mundi” (Capitala lumii) sau ,,Città Eterna” (Cetatea Eternă) cum mai este denumită Roma. Și-aș fi extrem de încântată descoperind aici mărețele construcții: Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli, Colosseumul, Columna lui Traian, Piata Veneția, Capitoliul și Pantheonul. Cu siguranță, în momentele de răgaz, voi savura și cea mai delicioasă pizza sau, poate, cea mai trăznită combinație de gelato! Farmecul Umbriei mi se va dezvălui, apoi, o dată cu Palatul dei Priori, Catedrala, Biserica Sf. Francisc- ridicată în sec. al VIII-lea și ,,Cascata delle Marmore” (165m.), cea mai mare cascadă din Europa.

          Nici mărțișorul celălalt nu era mai prejos: cine oare nu și-ar dori o vizită în Iordania, minunea din deșert!? Fiind una din principalele actracții turistice a Orientului Mijlociu, Iordania este destinația perfectă pentru cei care doresc să meargă la mare, să viziteze locuri biblice, vestigii antice și adevăratele minuni ale lumii sau, de ce nu!? să aibă o experiență inedită în deșert. Aș vizita aici Petra- orașul construit în piatră roșiatică acum două mii de ani, capitala Amman și muntele Nebo- acolo unde a urcat profetul Moise și a văzut Israelul. N-aș rata, desigur, nici o escapada la Marea Moartă ca să plutesc și eu un pic (sau deloc :D ) și, astfel, să mă conving de concentrația foarte mare de sare. Cu siguranță, pentru fiecare din noi, Iordania Experience ar fi fost mărțișorul perfect.

         Zâmbetul mare de pe fața mea a împietrit când am văzut dezamăgirea din ochii surorilor mele. Am înțeles totul abia când mi-au arătat că mai aveam doar cinci ore pentru a ne face bagajele și a ne pregăti pentru călătorie. Ei, și ce!?- m-am gândit eu. Mie-mi convenea, chiar și-așa! Totuși, nu înțelegeam prea bine de ce surorile mele încă mai pierdeau timpul, sorbind tacticos din cafea!
         Și, în goană, aruncând haine și lucruri în același timp în valiza între-deschisă, m-am trezit, într-un târziu, din somn, agitată și speriată că pierd marea plecare; în miros de cafea proaspăt-râșnită. Pfff!!! 

         Dar știți ce? Sunt extrem de bucuroasă pentru că anul acesta am primit deja mărțișorul călător preferat - măcar sunt la munte, nu acasă! Voi ce mărțișoare ați primit anul acesta!?

Spring SuperBlog 2018

Niciun comentariu: