Înlătură simptomele de răceală și gripă ale copiilor cu produse naturiste
Perioada copilăriei este frumoasă dar părinții sunt mereu neliniștiți gândindu-se la afecțiunile pe care le pot dobândi cei mici. Orice părinte își dorește să aibă un copil sănătos. Imunitatea copiilor este, deci, principala preocupare a părinților, încă de la nașterea acestora.
În sezonul rece, părinții au tendința de a supra-îmbrăca copiii, din dorința de a-i feri de răceli. Se recomandă, însă, ca cei mici, mai ales dacă sunt foarte activi, să fie îmbrăcați similar sau un pic mai subțire decât adulții. Doar în cazul sugarilor trebuie acordată o atenție sporită mânuțelor și piciorușelor, pentru că aceștia au o circulație periferică mai deficitară. Trebuie evitată, însă, legarea fularului peste năsuc și guriță, deoarece acest obicei poate favoriza apariția răcelilor. De altfel, și trecerea de la o temperatură la alta și umiditatea favorizează apariția infecțiilor respiratorii. Numărul infecțiilor respiratorii acute crește alarmant în rândul celor mici o dată cu venirea sezonului rece. Febra, roșul în gât, nasul înfundat, tusea, hârâiala din piept sunt amenintări ale răcelii care atacă organismele firave și un sistem de imunitate slăbit. Copiii (dar și bătrânii) sunt cei mai sensibili la trecerea dintre sezoane, de aceea sănătatea lor trebuie protejată. Astfel că, orice părinte care este preocupat în această perioadă de protejarea copilului său are nevoie de soluții simple, la îndemână și ușor de aplicat pentru a le evita. Și, când vine vorba despre copii, mai ales, părinții ar trebui să fie extrem de precauți în ceea ce privește administrarea medicamentelor deoarece acestea pot afecta organismul lor fragil și le pot pune în pericol sănătatea dacă nu sunt administrate la recomandarea medicului pediatru.
Orice părinte trebuie să știe că răceala este o boală care poate fi tratată cu succes doar cu remedii naturiste, fără să apelăm la niciun alt medicament. Un factor esențial pentru sănătatea copilului este tocmai alimentația. Trebuie să știm că există o serie de metode alternative la fel de eficiente și fără efecte secundare nocive asupra copilului pentru tratarea acestei boli. Dacă răceala a pus stăpânire pe copilul tău, ține minte că medicamentele nu sunt singurele remedii la care trebuie să apelezi. Plantele, ceaiurile și siropurile care conțin extracte din organisme vegetale sunt uneori soluția eficientă și rapidă care alungă răceala din organismul copilului.
Metode alternative:
Umiditatea aerului - Pentru copiii răciți se recomandă folosirea umidificatoarelor de aer sau să li se facă baie de aburi pentru desfundarea nasului dar și pentru hidratarea gâtului iritat.
Soluția salină - În locul substanțelor chimice din produsele farmaceutice pentru desfundarea nasului se poate prepara o soluție salină din apă cu sare care are aceleași rezultate și nu periclitează sănătatea organismului. Este de preferat ca după înmuierea mucusului acesta să fie extras cu un aspirator nazal. Folosirea batistelor sau a servețelelor irită pielea sensibilă a copiilor și împrăștie microbii.
Apa, supele, ceaiurile - Hidratarea este extrem de importantă în revenirea după o infecție virală astfel că, ceaiurile, supele și apa sunt cele mai indicate băuturi însă trebuie avută mare grijă ca acestea să nu fie fierbinți, ci doar ușor călduțe.
Băile calde și compresele reci - Răceala se manifestă foarte rar cu febră. Dar dacă se observă o creștere ușoară a temperaturii corporale a copiilor, se pot încerca băule călduțe sau compresele reci, în locul antipireticelor.
În răceală, mierea vine în ajutor ca un adevărat medicament cu efecte benefice multiple și garantate, eliminând în principiu durerile în gât, tusea și stările de neliniște. Zaharurile ocupă cca 80% din compoziția mierii, motiv pentru care copiii nu opun rezistență în administrarea ei. Apiterapia este recomandată tuturor, indiferent de vârstă, întrucât rareori prezintă efecte adverse.
Mierea este cel mai eficient aliment în combaterea efectelor răcelii la copii. Atât timp cât copiii au peste un an, părinții le pot da acest remediu naturist pentru calmarea durerilor în gât dar și a tusei. Mierea este un emolient eficient care întărește în același timp și sistemul imunitar al copilului. Mierea se consumă ca atare sau ca îndulcitor pentru ceaiuri, mâncăruri având efecte curative evidente în tratarea răcelii, mai ales când este completată cu praf de scorțișoară.
Copiii mei adoră mierea de tei Roua Florilor de la Apidava, o miere cu totul deosebită, cu efecte terapeutice. Această miere este considerată unul dintre cele mai bune sortimente de miere. Are proprietăți antiseptice și, de aceea, este folosită cu succes pentru a trata stările gripale, tusea, bronșita. De asemenea, această miere este recomandată mai ales celor care suferă de stres și insomnie. Pentru mine, o linguriță de miere de tei luată seara, înainte de culcare, este mai bună ca orice somnifer.
În concluzie, pastilele nu sunt singura cale de îndepărtare a simtomelor răcelii la copii. Uneori, însă, virusul răcelii comune poate crea diferite complicații ca inflamarea sinusurilor, otite, roșu în gât și angină difterică. Dacă printre simptomele copilului se numărăr și febra cu temperaturi mai mari de 39⁰C, frisoane, dificultăți în respirație, durere abdominală, vomă, cefalee puternică sau dacă febra durează mai mult de două zile, este necesar să mergeți cu ce mic la un medic pediatru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu