duminică


Sfaturi pentru construcția unei case și câțiva pași simpli pentru a ajunge de la vis la realitate



         Să-ți construiești o casă nu este chiar așa de greu dar nimic pe lumea asta nu-i mai complicat decât să-ți faci un cămin. Apartamentul comunist în care am copilărit mi-a oferit tot confortul dar țin minte că toată copilăria mea mi-am dorit să ne mutăm la casă, să am un leagăn al meu, să mă cațăr prin copaci, să am o grădiniță cu flori colirate și parfumate de care să am grijă. Mi-am îndeplinit visul mulți ani mai târziu, imediat după căderea regimului comunist. 
         Dar trecerea de la vis la realitate n-a fost deloc ușoară. Mi-am dat seama repede că deși-mi doream foarte mult să construiesc o casă, acest lucru era, de fapt, o încercare mult grea pentru mine și o responsabilitate extrem de mare. A fost destul de ușor să greșesc și chiar am făcut-o iar acum trag ponoasele toată viața. Faptul că pe atunci nu știam cât de importante sunt standardele reprezentate de nivelul de experiență și tehnologie arhitecturală, a dus la numeroase schimbări în planul lucrării pentru a se asigura, până la urmă, calitatea, precizia și consecvența executării proiectului inițial. Acum pot spune că ridicarea unei case este un pas important dar și o mare necunoscută, pentru cei mai mulți dintre noi. După cum spuneam, greșelile sunt inevitabile și, din păcate, multe dintre ele se pot observa abia după mutare. Și-asta tocmai când te gândeai că toate cheltuielile au luat sfârșit. Uneori, aceste greșeli se pot repara, dar nu mă întrebați cu ce preț... 
         Dacă v-ți hotărât să vă îndepliniți visul și să vă construiți o casă trebuie să aveți în vedere mai multe lucruri pentru a nu da greș, ca mine. Și, tocmai de aceea, pentru a evita asemenea erori și pentru a construi casa mult dorită- nu o copie jalnică a ei- este necesară o documentare temeinică înainte de construcție și, mai ales, o colaborare cu o echipă experimentată de arhitecți proiectanți.

         Construcția unei case poate fi un proces extrem de stresant, mai ales dacă ești la prima experiență de acest fel. Pentru construirea unei case trebuie să ai în vedere parcurgerea mai multor etape obligatorii, conform legislației în domeniul construcțiilor. Acest proces îndelungat trebuie să debuteze cu o cerere pentru emiterea unui certificat de urbanism și să se încheie cu intabularea noii locuințe. Ca să nu pățiți ca mine și să reușiți să parcurgeți cu bine toate etapele, îi sfătuiesc pe viitorii proprietari să contacteze o echipă de arhitecți proiectanți specializați în obținerea avizelor de construire și care să se ocupe de întocmirea unui proiect personalizat de arthitectură pentru edificarea construcției mult-visate. Aceasta este marea mea greșeală- am vrut să economisesc niște bani și m-am ales cu enorme greșelile de construcție, cu o estimare de preț eronată, ceea ce a dus la mult mai multe cheltuieli inutile. Am simțit pe banii mei, ca să zic așa, că fără un plan al casei bine structurat nu se poate face o estimare de cost pertinentă și, desigur, că nu se pot face estimări nici pentru materialele necesare construcției. Fără  un proiect complet, constructorul nu are de unde să știe cât de complicat va fi să ridice casa - și e normal că nu va putea da nici o estimare de preț.

        Un alt lucru de care ar trebui să țineți cont este alegerea unui proiect de casă potrivit nevoilor familiei. E necesară o evaluare atentă atât a aspectelor funcționale cât și a celor estetice. Gândiți-vă din câți membri este alcătuită familia (dacă există posibilitatea ca ea să se mărească) și abia după aceea cumpărați un proiect de casă. Ideal ar fi să includeți pe lângă camera fiecărui membru al familiei și o cameră de oaspeți pentru că e foarte necesară, vă spun acest lucru, tot din proprie experiență. Și vă recomand să faceți casa după un proiect modern, în concordanță cu standardele din zilele noastre - așa că e bine să vă alegeți ca partener de lucru o echipă de arhitecți proiectsanți cu viziune și experiență în domeniu, o echipă care să vă transforme visul în realitate și care să vă prezinte cele mai inovative și unice concepte.

        AIA Proiect oferă resurse de înaltă calitatea și consiliere/suport pentru oricine caută să construiască, renoveze sau să amenajeze o casă. Pentru fata mea, aceasta chiar a fost o altenativă inteligentă la proiectarea unei casei de la zero. AIA Proiect dispune de o gamă completă de servicii de proiectare rezidențială (arhitectură, structură, instalații) dar și de amenajare/reamenajare spații existente pe tot teritoriul țării. Poți, astfel, să beneficiezi de aceste servicii oriunde vrei să amplasezi casa visurilor tale. Lucrând cu AIA Proiect, fiica mea a avut acces la o bază de informații substanțială edificată în mulți ani de experiență, lucrând cu un grup de oameni dedicați care i-au oferit soluții inspirate la toate situațiile ce au apărut pe parcurs. Proiectul de casă a fost conceput de o echipă experimentată și talentată care a lucrat tot timpul cu ușurință și rapiditate. Fiica mea a avut posibilitatea să acceseze o gamă largă de proiecte inovatoare, frumoase, funcționale, primind ajutor de la specialiștii AIA Proiect și în procesul de construcție cu resurse accesibile și deosebit de eficiente. A fost foarte mulțumită pentru că în toate etapele și fazele derulării proiectului, echipa de specialiști i-a fost alături folosindu-și întreaga experință, cunoștințele și ideile pentru cea mai bună desfășurare a proiectului și, implicit, a lucrării.

        Cu alte cuvinte, echipa AIA Proiect a contribuit la îndeplinirea visului ei, transformându-i ideile în realitate, prin servicii de calitate, bazate, în special, pe încredere și, ceea ce este extrem de important, dorința de a-i susține fiicei mele realizarea tuturor obiectivelor, oricât de irealizabile păreau la începutul derulării acestui benefic parteneriat. Sinceritatea, onestitatea, integritatea și curajul sunt valori care au definit echipa pe toată durata derulării acestei lucrări. Ceea ce m-a impresionat pe mine cel mai mult a fost faptul că întreaga echipă AIA Proiect a acționat prin toate serviciile prestate în deplin și maxim respect față de mediul înconjurător. Au arătat că le pasă și că se implică și tocmai datorită acestui lucru am să-i recomand, numindu-i, simplu:

AIA Proiect- un partener de încredere!


Spring SuperBlog 2018

Niciun comentariu: