sâmbătă

Ajuta-ti parul sa capete forte noi


         Primavara, celulele se innoiesc si parul se regenereaza, asa ca observam cum pierdem mai multe fire de par ca de obicei. Vorbim, deci, in mare parte despre un fenomen normal care apare dupa iarna- cand firul de par este mai subtire, se despica si este mult mai fragil. Mai exact temperaturile aflate in crestere schimba balanta hormonala, influentand prolactina si melatonina.
Pe de alta parte, in sezonul cald, transpiratia provocata de temperaturile mai ridicate duce la astuparea porilor scalpului, un alt factor care provoaca pierderea firelor de par. Exista, insa, cateva lucruri pe care le putem face pentru a reduce caderea firelor de par chiar si in aceste conditii.

         Renunta la apa fierbinte!

         In primul rand, trebuie sa fim foarte atente atunci cand ne spalam parul. Chiar daca, uneori, ajungem obosite acasa si vrem sa ne facem o baie fierbinte, trebuie sa tinem cont ca in cazul parului, apa foarte calda trebuie evitata. Clatirea cu apa rece ajuta, insa, la etanseitatea cuticulei, ceea ce elimina inclusiv efectul electrostatic. Si electrizarea firului de par este tot un semn de uscaciune, care se poate combate cu un balsam sau o masca pe baza de miere.

         Mentine sanatatea scalpului

         Pentru un par sanatos aveam nevoie si de un scalp sanatos. problemele scalpului nu numai ca provoaca mancarimi si descuamari ale pielii dar impedica si cresterea parului. In acest caz, se impune, in primul rand, micsorarea cantitatii de sampon folosit, apoi scaderea frecventei spalarilor, pe cat este posibil. Scalpul uscat se intretine in conditii optime cu ulei de masaj hidratant, o masca de par pe baza de miere care sa hidrateze scalpul si sa restructureze firul de par. 

         Mierea este un ingredient extrem de benefic pentru sanatatea parului tau: ajuta firul de par sa se regenereze, il face mai moale, usor de pieptanat, vindecandu-l de eventualele degradari la care a fost supus datorita factorilor nocivi din mediu. Se mai poate folosi atat ca aliment, cat si in diferite tratamente de la creme faciale, pana la lotiuni de corp, uleiuri, sau masti pentru par. Mierea contine vitaminele C, A, D , K si pe cele din complexul B, acizi organici (formic, lactic, citric), substante minerale (potasiul, magneziul, fosforul, clorul, calciul, sodiul), prezentate sub o forma biologica usor asimilabile de organism.

         Tunde-te regulat, foloseste produse potrivite si, mai ales, foloseste doar vopsea cu pigmenti naturali


         Pe langa spalarea si hidratarea parului, pentru a preveni caderea, este important sa il tundem cu regularitate. O data la doua sau trei luni este necesar sa tundem varfurile degradate-acest lucru va duce la o crestere mai rapida a parului si la infrumusetarea aspectului sau. In plus, primavara ne este mai usor sa lasam parul sa se usuce in voie, fara sa folosim uscatorul. Uscarea naturala este benefica firului de par si renuntarea la uscatorul de par ne va ajuta sa prevenim deteriorarea acestuia. 

      Pentru parul vopsit in culori deschise se recomanda sa-l lasam cu radacina intr-o nuanta mai inchisa pana la incalzirea vremii. Platinarea este minunata dar daunatoare pentru par. Daca obisnuim sa ne coloram parul este indicat sa apelam la o vopsea fara amoniac.

       Acest tip de vopsea pe baza de pigmenti naturali nu doar ca nu deterioreaza firul de par, ci il ajuta la revitalizarea lui datorita uleiurilor naturale din compozitia sa. 

       Saptamana trecuta am folosit, pentru prima data, vopseaua de par sub forma de gel de la Schwarzkopf si am fost extrem de incantata.  Am ales o culoare un pic mai deschisa decat culoarea pe care o aveam deja - am ales, deci, un chocolate praline (5,6) care a prins perfect pe firul meu de par extrem de deteriorat. Vopseaua de la Schwarzkopf #PureColor sub forma de gel, cu ingrediente naturale intens hidratate, m-a convins imediat: vopseaua se aplica foarte usor, are un miros nu foarte puternic, placut, si are in compozitie numai ingrediente naturale, recunoscute pentru puterea lor de ingrijire si hidratare:

 #AloeVera- care hidrateaza, ingrijeste si repara firul de par deterioarat;

 #ExtractDeCactus care pastreaza prospetimea si hidratarea naturala a parului, bogat in vitamina E;

 #UleiDeJojoba care are rolul de a proteja firul de par, de a netezi firele despicate dar cel mai imporant aspect este efectul anti-uscare care ofera firului de par o culoare intensa si o stralucire sanatoasa.

         Cu siguranta aceasta vopsea-gel va fi singura mea alegere in viitor.



Niciun comentariu: