sâmbătă

Mierea in alimentatia copilului



         Mierea este considerata o minune a naturii. Aliment-medicament, mierea este foarte bogata in vitamine si minerale iar proprietatile ei antivirale, antitumorale si antibacteriene o fac sa fie folosita si in scop medicinal.

         Cand este sigur sa dai miere bebelusului tau?


         Mierea are proprietati cu adevarat miraculoase. Cand, insa, ii poate fi oferita bebelusului? Exista un tip de miere preferat? Stii cum sa ii oferi copilului mierea astfel incat sa isi pastreze intacte toate proprietatile?

      In primul rand trebuie sa-ti reamintesc ca mierea care se gaseste in magazine, ambalata, este miere pasteurizata. Pasteurizarea presupune o incalzire a mierii cu mult peste temperatura de 50 de grade, temperatura maxima la care mierea isi pstreaza nealterate calitatile. Specialistii spun ca practic mierea din supermarket este doar un indulcitor. Deci, daca vrei sa ii oferi copilului tau mai mult decat un alt indulcitor, trebuie sa gasesti o sursa sigura si serioasa de miere sanatoasa si naturala. 

         Se spune ca mierea nu este potrivita pentru bebelusi, dar este un aliment ideal pentru copii mai mari de 1 an si pentru adulti, pentru ca este o sursa excelenta de energie, vitamine si minerale. Dar toata lumea stie ca mierea este un aliment extrem de sanatos, desigur, cu conditia ca aceasta sa fie 100% naturala. Astfel, mierea bio poate fi administrata chiar si sugarilor, dar doar daca aceasta este pura. Mierea contine multe vitamine si este un bun conservant pentru toate vitaminele din organism. Mierea contine, de fapt, toate vitaminele pe care nutritionistii le considera necesare pentru sanatate. In plus, mierea mai contine fier, cupru, mangan, siliciu, clor, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, aluminiu si magneziu. Toate provin din solul din care cresc plantele, iar prin vasele acestora ele trec in nectar. Astfel, mineralele din miere pot varia in functie de nectar, de resursele minerale ale solului pe care creste flora respectiva.

       Acest indulcitor natural contine 64 calorii intr-o lingura si nu contine grasime sau colesterol, prevenind astfel obezitatea. Studiile au demonstrat ca ajuta la intarirea firului de par si la mentinerea supletii pielii, dar si in cazul enurezisului nocturn (urinarea in timpul somnului) la copii. Cu siguranta vei dori sa afli care este cea mai buna miere pentru copii si de ce este important ca cei mici sa beneficieze de acest aliment extraordinar.

      Mierea POLIFLORĂ ECOLOGICĂ de la Apidava este recoltată din zonă cu floră foarte variată (de fânaţ) din Podişul Transilvaniei, este perfect strălucitoare, cu o tentă de chihlimbar. Acest sortiment este considerat a fi o miere uşoară, de aceea este recomandată în alimentaţia copiilor, adolescenţilor şi a vârstnicilor. Mierea polifloră mai este recomandată si celor care au probleme cardiace şi hipotensivilor.

Beneficiile mierii pentru copii

         Desi mierea este un aliment cunoscut din cele mai vechi timpuri, importanta ei nutritionala a scazut pe masura ce civilizatia a progresat. Mierea este compusa din doua zaharuri foarte usor de asimilat si suportat de organism (dextroza si levuloza), fiind foarte benefica in hrana sugarilor si a copiilor. 
         Mierea este absorbita mai usor de catre organism spre deosebire de alte zaharuri, datorita continutului de dextroza, care nu sporeste zaharul din sange peste nivelul pe care organismul il suporta cu usurinta. Asadar, mierea ar trebui folosita mult mai des pentru indulcirea hranei copiilor si chiar a sugarilor, fie ca sug de la mama, fie ca nu. 1-2 lingurite de miere la 200 de grame de hrana preparata pentru sugari sau copii sunt suficiente, exceptie facand cazurile de constipatie, cand doza poate fi marita cu inca o lingurita sau de diaree, cand doza de miere trebuie scazuta.
        Un lucru despre care nimeni nu vorbeste este faptul ca mierea ajuta sugarii impotriva colicilor, pentru ca asimilarea ei rapida previne fermentatia. Udarea patului la copiii mai mari de 2-3 ani poate fi rezolvata cu un tratament cu miere zilnic. Mierea poate absorbi si condesa umiditatea din atmosfera. Dintre toate zaharurile, levuloza din miere are cea mai mare capacitate de a atrage umiditatea. Astfel, mierea atrage si retine licihidul din corpul copiilor pe timpul noptii sau cand dorm. Asadar, o lingurita de miere inainte de somn va asigura odihna fara umezeala si un somn mult mai calm si odihnitor. Pentru ca mierea atrage si retine lichidul, rinichii iau o pauza de la munca pe care trebuie sa o depuna.
       Mierea este excelenta pentru raceli, gripe, tuse, in caz de arsuri nu foarte grave, sinuzite, in caz de insomnii, guturai, pentru combaterea carceilor, fiind hrana ce nu ar trebui sa lipseasca din dieta copiilor in crestere.

       Alege sa fii sanatos! Alege, deci, si pentru copilul tau mierea bio de la Apidava!

Niciun comentariu: