marți


Cum sa faci economie de energie electrica usor si fara sa ai probleme cu legea



         Toată lumea își dorește să scape de facturile uriașe la energie electrică, pe care le plătește în fiecare lună, așa că s-a gândit de multe ori la tot felul de soluții în acest sens. Pe internet apar tot felul de sfaturi de multe ori certate cu legea, așa că nu e deloc o idee bună să apelezi la astfel de sfaturi, pentru că în loc să faci economii, vei ajunge să plătești amenzi uriașe. 

         Se spune însă că factura poate să scadă chiar și cu 40% doar cu o investiție în aparatura electrocasnică și corpuri de iluminat mai performante. Unii experti chiar au realizat un set de reguli pe care orice proprietar trebuie să-l aibă în vedere pentru a reduce factura: să stingă lumina când iese din cameră, să scoată din priză electrocasnicele și electronicele când pleacă de acasă, să monteze senzori de lumină, etc. 

         Iată câteva sfaturi utile în acest sens:

          * Poti să te muți la un alt furnizor care oferă energie electrică la un preț mai redus, dar înainte de a face acest pas află durata contractului, condițiile în care acesta poate să înceteze, termenii și modalitățile în care se face plata în fiecare lună. Înainte de a pleca de la vechiul furnizor, acesta trebuie înștiințat cu 30 de zile înainte de încetarea contractului.

         * Becurile economice sunt ideale pentru a face economie de curent și pentru a scăpa de nervii provocați de nevoia de a le schimba periodic. O soluție inteligentă este montarea unor proiectoare cu led în spațiul exterior (chiar și în cel interior) care oferă aceeași lumină puternică, dar la costuri mult mai mici, precum cele de aici https://www.ledel.ro/proiectoare-led/ care sunt de o calitate superioară. Acestea pot fi folosite mai ales în curtea casei, acolo unde iluminarea pe timpul nopții este atât de necesară. 

         * Ți se întamplă foarte des să ieși din cameră și să lași becul aprins, un obicei prost, deprins de multi oameni, destul de usturator atunci când vine vorba despre plata facturii la curent. Cel mai usor mod de a economisi este închiderea becului atunci când ieși din camera respectivă. Pe timpul verii nici nu e nevoie săa fie aprins toatăa ziua, așa că lasă-l mai bine închis până seara, când este cu adevărat nevoie de lumină electrică.

    * In interiorul locuinței, iluminatul este considerat a fi consumatorul a 20% din energia electrica, mai ales din cauza becurilor tradiționale. Tuburile cu led pot fi o solutie pentru a economisi. Cu o durata mult mai mare de viață și cu un consum mic, aceasta solutie poate duce la o economie de energie electrică foarte importantă pentru un apartament sau pentru orice casă, așa că poti cumpăra aceste produse chiar foarte ușor de pe site-ul https://www.ledel.ro/tuburi-led/, căci aici te bucuri de o paletă variată de produse la prețuri accesibile. 

          * Electrocasnicele care au cel mai mare consum sunt mașina de spălat, aparatul de aer condiționat, boilerul, frigiderul și mașina de spalat vase. Cele mai economice sunt însa cele scumpe, așa că e nevoie de o mică investiție inițială pentru a putea reduce factura pe mai târziu. Dacă aparatura nu este folosită, atunci poate fi scoasă din priză, acest lucru ducând la un consum cu 10% mai mic decât în caz contrar.

          * Sub nicio formă nu apela la acele trucuri disperate pentru a economisi, adicăa săa furi energie electrică păcălind compania furnizoare. Acest lucru se pedepseste cu amendă sau chiar cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. 

           * O idee interesantă este și achiziționarea unui economizor de energie electrică, unii insă ar spune că te păcălesti din start, așa că ia în considerare mai întâi firma (sa fie una cunoscuta), să înțelegi detaliile tehnice pe care ți le prezinta comerciantul, citeste și alte detalii despre produs pe pagina site-ului care-l pune în vânzare sau pe forumuri de specialitate.

          Așadar, dacă vrei să ții in frâu costurile lunare la factura de energie electrică, nu ar fi deloc rău să iei în considerare toate sfaturile prezentate mai sus.

Niciun comentariu: