miercuri

Trilogia Endgame e seria mea preferată de cărți



         Cartea-fenomen lansată în Statele Unite de HarperCollins într-un tiraj record, de 1.000.000 de exemplare, este o experiență multimedia revoluționară, în care cititorii cărții sunt invitați să se alăture online celor 12 jucători în căutarea celor trei chei ascunse care pot salva întreaga omenire. 
         ENDGAME este o serie impresionantă de trei romane însoțite de nouă nuvele în format digital, fiind prezentată într-un joc (aplicație mobila), cu premii fabuloase, la vremea debutului: 500.000 $ pentru rezolvarea enigmei din primul volum, 1.000.000 $ pentru rezolvarea enigmei din al doilea volum și 1.500.000 $ - premiul final.
         Trilogia dezvăluie o lume populată de seminții străvechi, din care se trage, de fapt, toată omenirea; și care au fost create și alese cu mii de ani în urmă. În fiecare seminție există un jucător care este antrenat de mic pentru Jocul Final, un eveniment catastrofal care, de fapt, va redefini întreaga soartă a omenirii. Fiecare jucator este antrenat conform tradiției seminției sale și are insușiri care îl vor ajuta în confruntarea finală. În apropierea maturității, el lasă locul unuia mai tânăr și, astfel, ciclul continuă în același mod, destul de firesc pentru oricine.
         Fiecare carte din trilogia ENDGAME este însoșită de o “super - enigmă” interactivă constând în indicii și ghicitori inserate în textul cărții, fie sub forma unor formule sau a unor adrese web. Rezolvarea enigmelor necesită un cont Google. Enigmele sunt create în colaborare cu mari specialiști în criptografie. Fiecare enigmă rezolvată înseamnă, de fapt, un pas înainte în joc.
         Sunt fan declarat al seriei- are acțiune non-stop, în cel mai bun mod posibil. Și atunci când există o mică pauză în acțiune, mintea îți va fi în mod constant ,,lovită” de sute de revelații. Nici nu ai timp să duci la capăt o idee despre ce crezi tu că se va întâmpla în continuare, pentru că imediat ți se spulberă toate așteptările pe care tu le aveai. Există un imens complot între personaje și, cumva, toate acestea reușesc să fie extrem de complicate și, în același timp, interesante. Personajele pe care le-am găsit, oarecum, plictisitoare în primul volum, în cel de-al doilea au făcut adevărate minuni.
         Stilul de redactare este destul de simplu, distant; și nu urmărește numai un singur personaj, ci pe toți. Nu dorește să ajungă la gândurile și emoțiile niciunui personaj dar tocmai acest lucru face ca această decizie să aparțină exclusiv cititorului - asta mie mi-a plăcut în mod deosebit. Astfel, stilul acesta interesant și original completează perfect stilul poveștii: această carte nu seamănă cu nicio alta pe care am citit-o până acum. 
          Fiecare volum are în jur de 500 de pagini de actracție pură- un magnet în adevăratul sens al cuvântului, pentru oricine. Dacă prima carte din serie a fost extraordinară, pentru cea de-a doua nu am cuvinte- a fost ca o bombă plină de idei care mi-au explodat în minte- o magie pură. Mi-amintesc că am terminat cartea rugând-o în gând pe micuța Alice să rămână în viață și-n al treilea volum.☺ Recunosc, totuși, că nu prea m-a încântat finalul- cu siguranță James Frey putea mai mult. 

         Întreaga serie Endgame a fost pentru mine o super aventură cu detalii bine puse la punct, un puzzle complicat și super- incitant, totodată. A fost o experiență deosebită pentru mine și recomand tuturor să ,,încerce” acestă serie. 


Niciun comentariu: