vineri

 

De sărbători, ai grijă de ficatul tău! 






          Câte ouă poți mânca în ziua de Paște fără să-ți dai ficatul peste cap!? 


         Specialiștii recomandă, în medie, un ou pe zi pentru a nu fi afectați de efectele adverse asupra sănătății, pentru a beneficia de un colesterol bun și pentru a întări și menține sănătatea inimii. 

          De Paște pericolul este la fel de mare ca în orice perioadă a oricărei sărbători: carnea de miel și nenumăratele ouă fiind considerate alimente foarte grele pentru ficat. Unii dintre noi depășesc chiar și limitele admise de medici în ceea ce privește consumul de alcool. Așa încât ficatul se resimte. Tot ce trebuie să facem este să pregătim ficatul pentru a face față unui consum mărit de alimente și băuturi alcoolice. Dar, atenție! Când vorbesc de consum mărit, mă refer la o creștere moderată a cantității de mâncare și băutură cu care este obișnuit organismul. Nu înseamnă că vei reuși să mănânci și să bei în exces și să te simți bine, în același timp! Este normal pentru o persoană sănătoasă să se resimtă după această perioadă, mai ales că alimentele sunt bogate în proteine animale, grăsimi și dulciuri. Printre simptome putem observa oboseala, somnolența, digestia îngreunată, constipația, balonarea, durerile de cap și senzația de greață. Tocmai de aceea multă lume se întreabă dacă există vreun mod prin care să ne putem pregăti pentru excesul alimentar ca să nu suferim de indigestii, colici biliare, vărsături sau stări de rău.

           Cum ne reparăm ficatul după sărbătorile de Paște?


         Excesele de orice tip din perioada sărbătorilor nu rămân fără urmări asupra organismului și în mod special asupra ficatului. Pentru că, de ce să nu recunoaștem, întotdeauna avem parte de exces culinar în timpul sărbătorilor. Din păcate, mâncarea la români este una din plăcerile vieții care se transformă în astfel de ocazii, într-un abuz. Oricât de echilibrat am mânca de obicei, în această perioadă, întotdeauna mâncăm prea mult. Și acum nu mă refer la fructe și legume, ci mă refer la alimente grele care pun o presiune extrem de mare pe sistemul digestiv și cel hepato-biliar.  

          Paza bună trece primejdia rea


         Ficatul este acel organ care ajută la detoxifierea organismului și la prevenirea bolilor. Acesta curăță sângele de toxine în fiecare minut însă pentru a da randament maxim, este necesară o alimentație sănătoasă. Sunt câteva remedii și chiar cure pe care le putem urma pentru a atenua efectele negative ale exceselor asupra funcționării ficatului, dar și a  digestiei în general. Ficatul are un rol esențial în procesul de digestie și poate fi afectat nu doar de ce mănânci și de stilul de viață, ci și de anumite infecții. 

         Livecom (sirop) de la Ayurmed - cel mai eficient hepatoprotector și regenerator hepatic


         Fiind un supliment alimentar ayurvedic, 100% natural, din plante medicinale indiene,  Livecom sirop de la Ayurmed este adevăratul  protector natural al ficatului. Livecom sirop conține substanțe bioactive care susțin ficatul în procesele de metabolizare, stocare, eliminare sau transformare a tuturor substanțelor care pătrund  în organism. Este cel mai eficient drenor și detoxifiant hepato-biliar, un adjuvant în hepatite, intoxicații și alte afecțiuni hepatobiliare, unul dintre cei mai buni antioxidanți și un tonic general foarte util în situații de stres sau suprasolicitare; ficatul fiind susținut în procesul natural de detoxifiere prin eliminarea toxinelor din organism. Livecom (sirop) ajută și la eliminarea deșeurilor metabolice acumulate la nivelul sângelui, ficatului și splinei din cauza unei alimentații dezechilibrate, consumului de alcool, de medicamente hepatotoxice sau droguri. Acest sirop susține procesul de secreție biliară hepatică și evecuarea normală a bilei din vezica biliară, contribuind astfel la digestia grăsimilor și la menținerea nivelului normal al lipidelor din sânge, ajutând la refacerea organismului după suprasolicitare/stres, oboseală, toxiinfecții alimentare, terapii cu potențial hepatotoxic și în convalescență. 

         Știi că ficatul tău detestă excesele, așa că asigură-te că ai o alimentație echiloibrată, fără excese de dulciuri, sare, grăsimi, condimente, etc. Cheia unui stil de viață sănătos stă în moderație- dacă nu suferi de boli cronice poți consuma orice aliment, atât timp cât nu devine definitoriu pentru mesele tale zilnice. Și nu în ultimul rând, aveți grijă să faceți cât mai multă mișcare. Nu trebuie să începeți să alergați în fiecare zi sau să mergeți la sală, însă o plimbare de jumătate de oră în fiecare zi vă va reda energia și va duce la scăderea grăsimii din organism care, ghici ce?, are un impact colosal asupra modului în care funcționează ficatul.


         Vă doresc încă de pe acum un Paște fericit și nu uitați să aveți grijă de ficat. Doar așa vă veți bucura de sărbători frumoase și liniștite!


Niciun comentariu: