miercuri

Prepelix Pano- copilăria regăsită



Jocurile copilăriei, în ciuda vechimii lor și a graficii depășite, ne impresionează chiar și-n ziua de azi


         Copilăria reprezintă pentru toată lumea un tărâm de poveste cu amintiri de neuitat. Basmul se termină într-o zi când ne trezim oameni mari cu probleme și multe, multe griji. În clipele de răgaz ne amintim de jocuri și povești, de tot ceea ce era frumos și cât de fericiți eram odată. În urmă cu douăzeci-treizeci de ani, ,,Rațele și vânătorii”, ,,Țară, țară, vrem ostași!”, ,,Șotronul” erau principalele jocuri ale copiilor. În timp, acestea au fost înlocuite cu jocurile pe calculator, televizor sau telefon. 

         Vă mai amintiți prima dată când ați pus mâna pe un mouse? Ei, bine, eu îmi amintesc foarte bine. Vă mai aduceți aminte de primele jocuri pe calculator? Cu câtă plăcere mă jucam Mario, Alladin, Hercule, Mortal Kombat, Mafia, Diablo II, Doom, Heroes 3, Age of Empires, Diablo, Warcraft, Prince of Persia și multe, multe altele...

         Jocurile pe calculator au fost dintotdeauna un bun prilej de relaxare. Bineînțeles că unii dintre noi au crescut cu jocuri de strategie, alții cu simulatoare sportive, alții și-au arătat măiestria pe șoselele din jocurile cu mașini, iar un număr foarte mare de utilizatori au fost pasionați de arme și împușcături. Unul dintre cele mai vechi jocuri de vânătoare și, de departe preferatul meu, este Prepelix, un JOC COPII de toate vârstele, plin de umor, haz și energie. Jocurile copilăriei sunt, cu siguranță, cele care ne-au impresionat atât de tare cu mulți ani în urmă și de ale căror titluri ne aducem aminte cu cea mai mare plăcere și acum. 

         Jocul Prepelix a fost printre primele jocuri clasice de vânătoare apărute și care a fost foarte apreciat încă de la început. În România Prepelix nu a făcut excepție de la trend și a devenit încă de la lansarea lui, primul joc viral local. Jocul (cu ambele variante-toamna, iarna) a fost contractat de Connex în luna iunie a anului 2001, ca vector de reclamă, mai precis pentru a promova prin intermediul acestor jocuri serviciul internet-interactiv, cel mai evoluat serviciu de internet de la noi la vremea aceea (pe piață exista doar Romtelecom-actualul Telekom care oferea jalnica viteză de Dial-Up). În același an, versiunea internațională Moorhuhn al celor de la Phenomedia (creatorii lui Sven) rula ,,pe circa 67% din calculatoarele din Europa Centrală” (conform Mediafax). În acel comunicat se mai spunea și că din cauza utilizării jocului în firme, produsul intern brut al Germaniei scăzuse cu un miliard de mărci în anul 2000. Pot confirma și eu: Prepelix crează dependență și e foarte greu să-l închizi, o dată ce l-ai început.

         Prepelix este un joc de vânătoare clasic în care trebuie să vânezi cât mai multe păsări în intervalul de timp de timp specificat și să încerci să faci un punctaj cât mai mare. Ai la dispoziție o armă și un anumit număr de gloanțe și trebuie să încerci să vânezi ct mai multe păsări. Grafica primul joc nu este prea reușită pentru că este și foarte veche dar sunt destui printre noi care vor să mai joace acest celebru joc de vânătoare. 

           Prepelițele revin- Joc Prepelix Pano!


          Astfel că, după 18 ani, haioasele prepelițe își fac apariția în JOC PREPELIX PANO, un joc mobil deosebit de amuzant, cu o grafică modernă și funcționalități adaptate noilor tehnologii. Jocul este disponibil pe telefonul mobil al fiecărui utilizator și poate fi jucat în varanta Pano (360grade) sau VR (folosind o pereche de ochelari cardboard). Deși are o dificulate mică spre medie (5 ani- vârsta minimă recomandată) jocul are un grad de distracție foarte ridicat. În afară de confruntările directe cu prepelițele, vânătorii trebuie să mai descopere și alte obiecte sau acțiuni ce le vor aduce puncte în plus și îi vor juta să cucerească primul loc în tabela de scor globală, acolo unde concurează cu toți jucătorii de Prepelix Pano sau Prepelix VR. Deja este disponibilă în mod gratuit varianta demo iar cei mai iscusiți vânători pot avea acces full la cele două versiuni ale jocului dacă le cumpără din GooglePlay sau AppStore.

         Care au fost jocurile care v-au marcat copilăria!?


Spring SuperBlog 2018

Niciun comentariu: