luni

Mare banchet la mare!




             Suntem în acea perioadă din anul școlar când unii români încep frământările și căutările pentru organizarea petrecerilor de sfârșit de an școlar. Acestui eveniment important îi este alocat mult timp, multă muncă dar și bani. Banchetul este prioritatea nr. 1 atât pentru elevi cât și pentru părinți. Stabilirea datei, alegerea localului, a zonei în care trebuie să se afle acesta, strângerea banilor, alegerea ținutelor potrivite, a DJ-ului și a unui fotograf profesionist care să transforme acele momente unice în amintiri de neuitat, sunt alegeri care se fac cu greutate și după îndelungi discuții în contradictoriu. Pentru că, de fiecare dată, alegerile cele mai bune sunt cel mai greu de luat. Banchetul este un moment unic și deosebit de important pentru elevi, tocmai de aceea marele și mult-așteptatul eveniment trebuie să fie organizat într-un loc special, unde distracția să fie garantată. Și unde altundeva te poți distra mai bine decât la mare!? Câteva zile pe litoral, cu petreceri continue, mare, soare și multă distracție, cu siguranță, înseamnă un banchet reușit!

         Tocmai de aceea, s-a stabilit deja că anul acesta vom avea cel mai mare banchet la mare! Constanța este unul dintre cele mai populare destinații de vară din România grație plajelor de la malul Mării Negre dar și a faimosului port Tomis cu minunatul său Cazino. Nu puțini părinți și profesori aleg această destinație pentru banchete, chiar și în afara sezonului estival. Constanța este alegerea perfectă în orice perioadă a anului datorită numeroaselor sale atracții turistice interesante ce pot fi vizitate indiferent de vremea de afară.  Pe lângă binecunoscutele obiective turistice din Constanța, cum ar fi cazinoul, Delfinariul, Portul Tomis, există câteva locuri superbe pe care trebuie să le vizitezi dar care sunt mai puțin cunoscute. Pe lângă acestea, iată care sunt cele două fascinante atracții din Constanța pe care le-am trecut deja în agendă pentru a fi admirate cu această ocazie.

         Farul Genovez- este unul din cele mai cunoscute și pitorești monumente ale orașului Constanța. Acesta poate trece foarte ușor neobservat totuși frumusețea și importanța lui pentru istoria Constanței este de netăgăduit. Farul Genovez este amplasat pe faleza orașușui, între Cazino și fostul Hotel Carol (astăzi, Comandamentul Marinei). Cu o înălțime de 16 metri și o formă octogonală ce îi oferă o notă de unicitate și originalitate, farul este construit din blocuri de piatră naturală, cioplite pe toate fețele și unite între ele cu mortar făcut din var și nisip de mare amestecat cu scoici. Farul are o cupolă metalică cu opt geamuri din care era proiectată lumina având vârful decorat cu elemente care indică punctele cardinale. Scara din interior este în formă de spirală având 53 de trepte care duc spre cupola metalică. Spre deosebire de alte construcții de același tip, lumina farului de la Constanța nu se rotea. Lumina lui se înălța la 21 de metri deasupra mării și avea o vizibilitate de corca 5 kilometri în larg. Farul a funcționat până în 1905 când a fost înlocuit cu un far modern.

            Acvariul din Constanța este una dintre cele mai populare atracții turistice. Situat pe faleza mării, la câțiva pași de Cazino, acvariul are peste o sută de specii de pești și alte animale marine din diverse locuri geografice. Acvariul din Constanța este împărțit în trei mari secții- Marina (cea mai mare), Dulcicolă și Pești exotici. Aici putem vedea o impresionantă colecție de sturioni, pisici de mare, steluțe și căluți de mare și alte specii interesante.

             Și pentru că toți elevii și-au dorit cazare în Mamaia am ales Hotel Aurora pentru că este o unitate de cazare modernă, situată foarte aproape de Constanța dar și de plajă. Complexul Hotelier Aurora oferă turiștilor și un serviciu gratuit, de lux- accesul la două piscine ultramoderne pentru adulți și copii, ceea ce va fi, cu siguranță, pe placul tuturor elevilor. Hotelul are camere duble, dotate cu mobilier nou, aer condiționat, sistem de acces pe bază de cartelă, frigider cu congelator, televizor cu cablu și baie proprie cu duș. Un mare plus este și restaurantul aflat în vecinătatea hotelului, care are și o terasă foarte frumoasă, cu vedere spre mare. Restaurantul dispune de aer condiționat, patru ecrane cu plasmă și sonorizare de excepție. Nu e prima dată când elevii noștri aleg această locație. An de an hotelul Aurora din Mamaia a fost destinația perfectă pentru banchetele elevilor noștri.

         Tu ce alte atracții turistice din Constanța ne-ai recomanda să vizităm?





Spring SuperBlog 2018


Niciun comentariu: