joi


Nu este imposibil să îmbătrânești frumos!




            Noțiunea de frumusețe este relativă. Se spune că frumusețea se află în ochii celui care privește (sau, cel puțin, așa ar trebui să fie). 

              Dar ce este, de fapt, frumusețea?


        Frumusețea este abstractă, concretă, interioară, exterioară dar cred că cel mai important aspect al frumuseții este, totuși, subiectivitatea. Pentru că, de fapt, fiecare percepe frumusețea într-un mod diferit și cred că acest lucru nu se va schimba niciodată, deși există oameni care vor să impună standarde de frumusețe greu de atins. 
         Idealul de frumusețe feminin a existat din cele mai vechi timpuri, schimbându-se treptat pentru a se încadra în normele vremii. De exemplu, în perioada renașterii, femeile care astăzi ar fi considerate supraponderale erau apreciate pentru naturalețea corpului lor. În era victoriană erau în vogă corsetele care erau menite să realizeze efectul ,,taliei de viespe”-o talie deosebit de subțire; talie care în prezent ia amploare, devenind chiar obsesivă prin efortul susținut al doamnelor de a nu acumula vreun kilogram în plus la greutatea ideală impusă de standardele media. Manipularea (prin presă, radio, televizor, internet, etc) înseamnă, de fapt, găsirea nesiguranțelor, a temerilor, a punctelor slabe și folosirea acestora pentru a impune anumite comportamente, fără a se apela, totuși, la constrângeri.

          Tinerețea veșnică nu e decât arta de a îmbătrâni frumos


          Modul în care percepem persoanele în vârstă depinde de mai mulți factori. Tinerii, adulții și bătrânii percep diferit bătrânețea. De fapt, granițele bătrâneții sunt aproximative. Se întâmplă frecvent ca persoanele peste șaizeci de ani să se simtă tinere, deci, granițele bătrâneții sunt, de cele mai multe ori, destul de flexibile. Pesemne că tot de aceea se spune și că frumusețea nu are vârstă. La urma urmei, frumusețea este ceva ce trezește admirația, ceva armonios, care place, nu!? Și care se poate evidenția, de regulă, doar prin comparație. Deci, putem spune că, de fapt, frumusețea este un standard pe care ni-l impunem singuri. 

         Dar, oare, este frumos, numai ceea ce considerăm noi că este frumos? Legat de vârstă, se poate ușor constata că fiecare etapă își are frumusețea (dar și neajunsurile) ei. Amprenta vârstei există atât la interior cât și la exterior. Sunt zile în care ne trezim uitându-ne în oglindă și să realizăm trecerea timpului dar, mai ales, a semnelor pe care acesta le-a lăsat pe corpul nostru. Și remarci, totodată, că stilul de viață (dieta, mișcarea, hidratarea, odihna, emoțiile pozitive, stresul) și-a pus definitiv amprenta pe chipul tău. 

         Dar să îmbătrânești frumos nu este deloc imposibil. Nu mă gândesc aici la operațiile estetice costisitoare ci la câteva mici secrete care te pot ajuta să ai un chip mai frumos și luminos, un corp sănătos și un psihic puternic. De aceea trebuie să acordăm o deosebită atenție și inovațiilor în domeniul cosmeticii care, de altfel, progresând accelerat, ne permite să alegem și o cale mai naturală, mai sănătoasă și mult mai sigură de a ne întreține aspectul tânăr și flexibil al pielii. De exemplu, fiolele cu acid hialuronic 2% din gama Gerovital H3 Hyaluron C produse de Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice. Aceste fiole conțin un ser bogat în acid hialuronic pudră și lipozomal și vitamina C, cu efecte antirid, de umplere a ridurilor, efecte hidratante și de protecție a pielii și efecte de corectare a micilor imperfecțiuni, conferind uniformizarea aspectului pielii și un plus de luminozitate și strălucire. Fiolele cu acid hialuronic și vitamina C Gerovital H3 Hyaluron C sunt recomandate persoanelor care au nevoie de hidratare și de stimularea procesului de reînnoire celulară- tenuri obosite, tenuri care necesită uniformizarea aspectului pielii, tenuri cu riduri fine și de expresie, tenuri acneice.

         Farmec continuă să-și dezvolte portofoliul lansând această nouă gamă sub umbrela brandului Gerovital, gamă ce cuprinde cinci produse de îngrijire a feței. Aceste noi produse au la bază Acidul Hialuronic pur și lipozomal, în concentrație mărită, precum și Vitamina C, ambele ingrediente contribuind la o estompare semnificativă a ridurilor, la hidratarea și regenerarea pielii

          Deci, putem spune, așa cum afirma și Cicero, că ,,doar proștii se lamentează că îmbătrânesc. Știm că fiecare vârstă își are virtuțile și plăcerile sale. Trebuie să învățăm arta îmbătrânirii, dacă vrem să avansăm în viață fără amărăciune și regrete.” 

       Cu ajutorul minunatelor produse de la Farmec, acum putem spune, cu adevărat, că frumusețea nu mai are vârstă! Capul sus, deci! Dacă ai o atitudine potrivită și ești dispus să te adaptezi, poți, cu siguranță, să și îmbătrânești frumos!


Spring SuperBlog 2018

Niciun comentariu: