marți

Cu o discretă intimitate - Céline Malraux, Madeleine Malraux

- concertul unei vieți în miezul veacului-


         Cartea este, de fapt, portretul unei femei care a făcut o artă din dăruirea de sine. 

         ,,Cu o discretă intimitate” este o poveste pasionantă ce oferă cititorilor informații despre relația amoroasă dintre Madeleine și Roland Malraux, poveste ce se va finaliza în mod tragic prin moartea acestuia la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. La câțiva ani după pierderea suferită, pianista devine soția scriitorului Andre Malraux, fostul său cumnat, căruia îi va fi alături timp de douăzeci de ani. 

         În continuare, cartea se prezintă ca un fel de jurnal intim reconstituit tocmai pentru că artista ne poartă în toate călătoriile sale din întreaga lume, unde și cunoaștem diferite personalități ale vremii care au făcut parte din viața acesteia, la un moment dat (Gaulle, Pompidou, Kennedy, etc.). Paginile din jurnal sunt însoțite de minunate imagini de arhivă din viața pianistei, de la tinerețe și până la ultimul concert, din aprilie 2010 - cu exact patru ani înainte de trecerea în neființă a acesteia, la onorabila vârstă de 99 de ani.

         Lecturând paginile cărții trăim, parcă, parfumul unei epoci apuse, reînviată, atât de magic și sugestiv, de către autoare. Povestite la timpul prezent, întâmplările dispun, astfel, de un plus de autenticitate, autenticitate accentuată și de imaginile de arhivă ale autoarei. 

         Acest volum este disponibil și pe Libris.ro la un preț excelent. 

         Nu uita de campania manifest #RespectYourself prin care este încurajată acordarea unui timp mai mare pentru lectură și , mai ales, conștientizarea faptului că lectura este o formă a respectului față de propria persoană!!! Dacă și tu crezi în acest manifest, vino alături de noi! Postează pe pagina ta de FaceBook poze, povești despre tine și pasiunea ta pentru cărți, împreună cu hashtag-urile #RespectYourself și #Libris. 

         Fă-ți în fiecare zi un cadou: oferă-ți timp pentru lectură!

Niciun comentariu: