miercuri

Mireasa evreică - Luigi Guarnieri




        Luigi Guarnieri (n. 1962, Catanzaro), este un scriitor italian, doctor în Litere al Universității din Pisa. A scris piese de teatru, teatru radiofonic și romane traduse în multe țări. Locuiește la Roma. 
         Mireasa evreică (Rizzoli, 2006 Premio Pisa, Regium Julii Premiul) spune două povești de dragoste misterios legate de un tablou magnific de RembrandtMireasa evreică este un roman emoţionant ce împleteşte cu ironie mişcătoare două poveşti de iubire surprinzătoare, la distanţă de trei secole, legate de un fir subţire: eterna bătălie între pasiune, durere și iertare, relaţia ambiguă dintre scris şi viaţă. Se poate spune că este o minunată operă ce vorbește despre valoarea atemporală a frumuseţii,  despre forţa infinită a imaginației. 
         Un roman pe care îl citești cu plăcere, fără să te obosească detaliile ci, poate, doar, indiferența ridicolă a nefericitului scriitor italian incapabil de iubire, ridicol prin trufia și aroganța de care dă dovadă. 
         Rebecca Lopez da Costa, descendentă a unei faimoase familii de sefarzi portughezi emigrați în Olanda, studiază istoria artei, fiind fascinată de tabloul lui Rembrandt- Mireasa evreică, fiind ferm convinsă că personajul feminin din tablou este o strămoașă de-a ei, Abigail Lopes da Costa. Rebecca se îndrăgostește de Leo, dar acesta decide că este incapabil să iubească și nu răspunde iubirii ei. În timp ce Rebecca suferă, încearcând chiar să se și sinucidă, Leo, lipsit de scrupule, îi fură acesteia manuscrisul despre tabloul lui Rembrandt și pleacă în Italia. 
         Pentru a afla ce se întâmplă cu manuscrisul dar și cu cei doi, te invit să citești cartea - la Libris.ro o găsești la un preț foarte bun. Lectură plăcută!

Niciun comentariu: