marți

Azi e sărbătoare în școli- e Ziua Învățătorului!


         Zi specială în școli, astăzi, 5 iunie: este Ziua Învățătorului. Această dată reprezintă ziua naşterii lui Gheorghe Lazăr (5 iunie 1779), ”fondatorul învăţământului în limba naţională în Ţara Românească”.
         Ziua Învăţătorului este sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc. Această sărbătoare a fost stabilită prin lege, la 9 octombrie 2007, când deputații au adoptat proiectul de lege privind instituirea Zilei învățătorului pe data de 5 iunie a fiecărui an.

        Astăzi, 5 iunie 2018, și Școala Gimnazială nr. 1 Chirnogi a sărbătorit Ziua Învățătorului într-un mod interactiv, prin numeroase activități extracurriculare, deosebit de antrenante și distractive: întreceri sportive, face painting, concursuri de recitări, desene pe asfalt și multe altele.
        Iată-ne ajunși și la sfârșitul campaniei de educatie ecologică ,,Baterel și Lumea Non-E” 2018!!!
        Acesta este un proiect cu traditie desfașurat de Asociația Environ în peste 700 de unitati de invatamant la nivel national si care se afla deja la cea de-a cincea editie consecutivă. Obiectivul principal al acestui proiect îl reprezintă implicarea elevilor împreună cu profesorii coordonatori în dezvoltarea și implementarea unui program eficient de colectare selectivă în școlile din Romania. 
        Mulțumim, Baterel, pentru premii!!!




         Pentru că această zi coincide cu Ziua Mondială a Mediului, elevii și cadrele didactice au participat, alături de membrii Asociației Bio-România, la plantarea unor răsaduri de legume (roșii, vinete, ardei) în ,,Grădina Bio a copiilor”. Și pentru că aici nu se vor folosi nici un fel de substanțe chimice de sinteză, cu siguranță la toamnă își vor delecta papilele gustative cu legume proaspete, deosebit de sănătoase și delicioase.





Învățătorul este ca o lumânare care îi luminează pe alţii, consumându-se pe sine.

La mulți ani cu sănătate și împliniri, dragi colegi învățători!


Niciun comentariu: