joi


Cum ne protejăm părul pe timp de vară?



Părul este cel mai frumos accesoriu. Iar dacă mai adăugăm şi un zâmbet larg, rezultatul va fi unul de milioane!
Părul curat, strălucitor și sănătos are propriile sale secrete de îngrijire pe timp de vară, când podoaba capilară poate fi afectată grav de factorii agresivi la care este expusă. Și pentru că la sfârșitul fiecărei veri părul meu arată destul de rău: decolorat, aspru, cu fire despicate și cu greu îl mai pot aranja în vreun fel, mi-am promis ca în această vara să am grijă mai multă de părul meu! Și iată că am aflat și cum pot să am grijă de el. Inamicii cei mai mari ai părului pe timpul verii sunt soarele (razele UV), apa sărată de mare, nisipul, clorul din piscină și vântul. Soarele nu face rău doar pielii, ci și părului tău, cauzând dezhidratare, uscare și decolorare. 

Iată cum poți să îl aperi de soare:


- Protejează-ţi părul cu o pălărie, cu un turban sau poartă-l prins într-un coc.

- Hidratează-ţi părul cu uleiuri naturale. Mai ales înainte de a merge la plajă, unge firele pe toată lungimea cu 5-10 picături dintr-un ulei vegetal: de palmier, de cocos, de jojoba, de karite, de migdale, de argan sau de macadamia. După ce acţionează 5 minute, clăteşte-te bine.

- Seara, spală-te cu un şampon special pentru păr uscat şi clăteşte părul cu apă în care ai stors o jumătate de lămâie sau o cană de oţet alb (fiecare dizolvată în 2 l de apă). Aciditatea va activa keratina (o proteină care intră în componenţa firului de păr). Eu folosesc Schauma din gama Nature Moments Indonesian Coconut Wather & Lotus Flower (apă de nucă de cocos și flore de lotus). Formula regeneratoare hidratează instant părul, oferindu-i finețe și suplețe. Pentru un plus de hidratare, te sfătuiesc să folosești șamponul împreună cu balsamul de păr Schauma Nature Moments.
Evită utilizarea produselor electrice de coafare! Vremea caldă îți permite să uiți, din când în când, de uscarea părului cu foenul. Specialiștii recomandă ca, măcar o dată la două săptămâni, să renunți la uscătorul de păr, placă și ondulator. Dacă ți se pare imposibil să-ți coafezi părul fără să utilizezi produse electrice, apelează la alte metode de îmblânzire a suvițelor rebele: aplică o cantitate mică de ser antielectrizant sau ulei de argan pur (nu mai mult de 2-3 picături, pentru a nu supraîncărca părul) și încercă mai multe variante de coafuri de vară, cu împletituri și cocuri ușor de purtat, care nu necesită îndreptarea părului sau ondularea lui.

Ideea este să facem ceva pentru a ne păstra părul sănătos și frumos. Razele ultraviolete sunt de mai multe tipuri și fiecare are un impact asupra structurii firului de păr. Nu uita că razele UVA facilitează dezhidratarea părului, iar razele UVB distrug în timp pigmenții acestuia – naturali și artificiali. Orice persoana care se expune la soare un timp îndelungat fără a-și proteja capul cu o pălărie cu boruri largi și fără a folosi produse de protecție solară de păr va avea surpriza neplăcută de a constata că firele au devenit uscate și neaspectoase. 

Deci, aşa cum îţi protejezi de soare pielea, şi ochii,  aşa ar trebui să ai grijă şi de părul tău! Iar la sfârşitul verii te vei putea bucura de o podoabă capilară sănătoasă şi frumoasă. 




Niciun comentariu: