sâmbătă

Zâmbiți!!! Zâmbetul e chiar mai atrăgător decât machiajul!




         Din punct de vedere fiziologic, zâmbetul sau surâsul este expresia facială formată prin flexionarea a 17 mușchi de la extremitățile gurii dar și din apropierea ochilor. Astfel, zâmbetul nu schimbă doar expresia feței ci și stimulează creierul să producă endorfina care reduce durerea fizică și emoțională și, în același timp, dă o senzație de bună-dispoziție. Chiar s-a demonstrat într-un recent studiu că zâmbetul e mai atrăgător decât machiajul, astfel încât 69% dintre oameni au preferat o femeie cu zâmbetul pe față în detrimentul unei femei machiate. 
         Oamenii zâmbesc din ce în ce mai rar. Poate și din cauză că, pe lângă problemele și grijile zilnice pe care le au, de  multe ori și conștientizarea faptului că dinții lor nu sunt așa cum și-ar dori, îi fac să fie mai reținuti în a zâmbi celor de lângă ei. Dacă, însă, aceștia și-ar îngriji dinții zilnic, sigur nu vor mai avea de ce să-și facă niciun fel de griji pentru că vor arăta extraordinar în fiecare zi. Zâmbind, oricine își face viața mai ușoară, va fi  mai optimist, va transmite mesaje pozitive celor din jur; nu degeaba se spune că umorul menține și înfrumusețează viața într-un mod plăcut!
         În primul rând igiena orală este cea mai simplă și sigură metodă pentru păstrarea unui zâmbet luminos. Nu trebuie decât să vă periați dinții corect pentru a scăpa de petele de pe suprafața dinților. Folosiți, suplimentar, și ața dentară, pentru îndepărtarea resturilor alimentare care produc bacterii ce fac dinții să arate mai întunecați. Aveți grijă și ce anume mâncați! Unele alimente și băuturi (cafea, vin roșu, sucurile acidulate) afectează smalțul dinților, însă nu trebuie să renunțați definitiv la ele, dacă vă fac plăcere. Puteți să vă bucurați de acestea cu moderație dacă vă clătiți imediat gura cu apă, astfel, vor exista mai puține riscuri să vă afecteze dinții.
          Uneori, cu toate că avem grijă de dantură,  ne periem dinții corect, mergem regulat la control la un cabinet stomatologic, există  probleme ce nu depind de noi și care ne afectează zâmbetul. De cele mai multe ori dinții nu sunt corect aliniați. Pentru a corecta acest neajuns trebuie să apelăm la un medic ortodont, care să coordoneze procedurile necesare îndreptării dinților. 
         Și dacă deja ai simțit pe pielea ta că timpul nu iartă pe nimeni și odată cu înaintarea în vârstă ridurile au început să fie tot mai proeminente, cu siguranță vei dori să apelezi și la diferite servicii de estetică, de care poți dispune chiar în cadrul clinicii Dr. Andrei Capra! Pentru a avea un zâmbet frumos și o piele estetică, fără riduri și un contur perfect al feței nu trebuie să apelezi neapărat la bisturiu! Poți apela cu încredere la clinica Stomatologică Dr. Andrei Capră pentru că aici vei găsi numai servicii de înaltă calitate și tehnologie modernă. Dr. Andrei Capra este pregătit să trateze orice problemă a dinților, să îți ofere sănătatea dentară cu cele mai bune cunoștințe despre implanturi dentare, coroane și fațete dentare, aparate dentare, tratamente de chirurgie dentară și albire a dinților.

          În timp ce unii doar tratează, dr. Andrei Capra e cel care îți poate asigura sănătatea dentară și zâmbetul perfect!


Niciun comentariu: