marți


 Sunt doar o realizare a prietenilor mei




De obicei, prietenia este văzută ca fiind o relație caldă și plăcută care ne dă încredere în noi și curaj să acționăm în momentele mai dificile. Prietenia adevărată are ceva euharistic în ea, nu se împarte, ci va rămâne mereu întreagă pentru fiecare prieten. Niciun timp nu este mai prețios și mai răscumpărat decât cel petrecut cu prietenii. Și, desigur, numai prietenia are darul de a alunga cu adevărat singurătatea și tristețea aferentă, este oaza pe care o cauți când ești lipsit de putere și speranță. Oricât de departe ar fi prietenii de tine, în spațiu sau timp, ei ne locuiesc și dau sens așteptărilor noastre. Mă bucur că pot vorbi despre prietenie, pentru că de fiecare dată, eu spun despre mine că nu sunt altceva decât o realizare a prietenilor mei. Dacă ceva contează, până la urmă, pe cerul constelației mele, apoi, aceasta este constelația prietenilor, stele cu diferite străluciri, aflate la distanțe diferite, dar toate limpezi și devotate. 

Aproape de prieteni - un blog cu, pentru și despre prieteni(e)


Blog mi-am făcut tot pentru prieteni, în special cei plecați în afară... Le povesteam ce se mai întâmplă prin oraș, la ce evenimente am mai participat, le vorbeam despre politică, despre fabricile și uzinele închise, despre Dunăre și Argeș dar, mai des, despre noi, toți ceilalți prieteni rămași acasă. 
După un timp relativ scurt, un amic foarte bun de-al meu, plecat de mulți ani din țară, m-a rugat să-i prezint afacerea și produsele într-un articol pe care-l voia publicat în ziarul local, dorea să știe dacă și-ar putea înființa și în oraș o filială. Ca să-l ajut, am scris și un articol pe blog. A fost impresionat și a plătit, chiar, pentru asta. Au fost primii mei bani pe care i-am făcut cu blogul, cum s-ar zice. :D Apoi, am mai scris pentru un coleg din oraș, care avea o afacere hand-made. A avut așa de multe comenzi, încât m-a rugat să șterg articolul, că nu mai poate face față. I-am sugerat să-și ia un ajutor, că eu nu șterg articolul. Așa a și făcut, azi are o mică făbricuță, distribuie produse în toată țara și-i merge tare bine! 
Cu timpul, am devenit, din curiozitate, un fel de tester de produse nou apărute pe piață și au urmat colaborări, chiar parteneriate pe perioade mai îndelungate, cu diferite firme care îmi trimiteau produse gratis pentru testare doar pentru a-mi exprima, online, în diferite moduri, părerea sinceră despre acele produse. Și chiar îmi plăcea ceea ce făceam, criticam dacă era cazul, lăudam produsele dacă îmi placeau, și-mi împătășeam părerea cu prietenii atât online cât și offline. 

Crează-ți și tu propria identitate pe internet!



Astfel, ușor, ușor, blogul n-a mai reprezentat doar un hobby pentru mine, ci, cumva, se transformase chiar, într-o micuță afacere. Era, deci, momentul să dau dovadă de profesionalism și m-am gândit că, pe lângă celelalte elemente care îi fac pe vizitatorii mei să ia acțiune (să cumpere, să se înscrie la newsletter, etc) un domeniu propriu va fi un prim pas care va duce la mărirea încrederii în blog. Acesta este de fapt punctul de pornire în dezvoltarea oricărei afaceri online. Domeniul este cel care dă numele site-ului, iar la alegerea extensiei există mai multe variante, cele mai folosite fiind .ro, .com, .net, .biz, .org, .info şi .eu. Alegerea extensiei ar trebui făcută în funcţie de specificul afacerii respective. Dacă sunt vizate şi alte ţări atunci domeniul .com ar fi cel mai indicat. Eu am ales .com pentru că am și colaborări cu firme din străinătate.


Deși rezervarea unui domeniu este, de fapt, o operațiune destul de simplă, vă asigur că ea poate include și multe capcane. Știu asta, c-am căzut și eu într-una: la început, domeniul meu a fost înregistrat pentru mine, pe banii mei, dar... nu pe numele meu, ci pe numele celui care l-a înregistrat, așa că dacă, la un moment dat, intervenea vreun conflict între noi, nu eu rămâneam cu domeniul, ci el. Și cum eu habar n-aveam de toate acestea, norocul meu a venit de la o prietenă, care, culmea, era și ea în aceeași situație, cu același intermediar. Așa că aveți mare grijă cu cine lucrați și, mai ales, în cine vă puneți toată încrederea. Deși majoritatea firmelor de acest gen sunt serioase, nu de puține ori am auzit de situații în care firma prin care se achiziționa domeniul îl cumpăra, de fapt, oferind datele acesteia, ca să îi țină legați cu găzduirea lui pe server-ele lor. Dar, se știe... există practici dubioase în orice domeniu.

Este bine să verificați și voi pe numele cui s-a făcut înregistrarea domeniului sau, mai bine, să apelați la parteneri autorizați RoTLD, care să se ocupe de toate formalitățile. Exact asta am făcut și eu, am cerut prelungirea domeniului inițial, unei firme serioase, de specialitate. Acum mă simt protejată, în siguranță. Un alt avantaj al deținerii unui domeniu propriu este originalitatea și indexarea în motoarele de căutare- există posibilitatea de a genera un mai mare trafic pe site, pentru că un procent foarte mare de utilizatori caută informațiile pe Google. Astfel, dacă sunteți prezenți cu blogul în primele rezultate, cu siguranță vor crește și vizitele! De asemenea, deținerea unui nume propriu de domeniu pentru blog oferă acestuia un plus de personalitate în relațiile cu alți bloggeri sau eventuali colaboratori care vor dori să cumpere spațiu de publicitate.

Tuturor prietenilor, un sfat, ca o simplă concluzie de final: Nu lăsați timpul să treacă fără a vă crea propria identitate pe Internet! Nu contează dacă sunteți persoană fizică sau companie, comandați-vă chiar acum un domeniu!




#11 SuperBlog 2018

Niciun comentariu: