joi


Japonia - călătorie individuală sau călătorie prin agenție






Când vorbim de vacanță, vorbim de timp liber (oarecum limitat), de zile în care ne dorim să ne odihnim, să ne simțim bine și să nu întâmpinăm niciun fel de neplăceri, să ne reîncărcăm bateriile pentru alte câteva luni bune de muncă. Eu deja mă gândesc la vacanța de vară... în Țara Soarelui Răsare. Știu că mai este destul de mult timp dar, pentru început, aș îndrăzni să vă întreb:


Voi cum călătoriți? Prin agenție sau pe cont propriu?


De când internetul este atât de accesibil oricui iar sursele de inspirație sunt cu nemiluita, turismul este într-o continuă creștere. Românii călătoresc atât prin agenție dar și pe cont propriu, de capul lor, adică, (sau al altora). Unii preferă să-și planifice singuri vacanțele sau să se lase pe mâna vreunui prieten iar alții, majoritatea de altfel, preferă să apeleze la serviciile unei astfel de companii de turism. Bineînțeles că sunt avantaje și dezavantaje de ambele părți dar de cele mai multe ori balanța înclină de-o parte sau de alta în funcție de călător.
Când vorbim de vacanțele individuale, ne referim la excursiile pentru care ne cumpărăm bilete de tren/avion singuri, apoi ne căutăm cazare, în special pe internet, ne planificăm traseul, ne luăm asigurarea medicală separat, ne facem rezervare la toate obiectivele pe care dorim să le vizităm- muzee, expoziții, activități extra. Apoi plecăm la drum cu ochii-n patru pe hartă, ochelari de soare și cardul și buzunarele pline de bani.
O excursie printr-o agenție de turism poate însemna simpla rezervare a cazării pentru o destinație în care să ajungi cu mașina sau poate însemna un adevărat tur în jurul lumii sau cine știe ce alt tip de aventură în care toate serviciile sunt rezervate și plătite printr-un singur intermediar. Datorită experienței de anul trecut, cred că cel mai nimerit este să apelăm la o agenție. Și, cu siguranță, eu așa voi face!

Anul trecut, prin luna martie, am achiziționat două bilete de avion la un preț foarte bun, am luat cazare cu plata la destinație, am cumpărat o mulțime de excursii de la agențiile locale... ce să vă mai spun... prețul excursiei per total era fantastic, doar că niciodată, socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg. 
Când mai aveam aproape o săptămână până la plecare și deja începusem să ne pregătim bagajele, am constatat că aveam bilete către o destinație paradisiacă distrusă în proporție de 85% de incendii devastatoare, cu jafuri la ordinea zilei și hoteluri renumite de patru și cinci stele în paragină sau care nici măcar nu mai existau. Ce să mai fac eu cu biletele!? 
Recunosc că atunci m-am gândit prima dată la multiplele avantajele ale achiziționării unui pachet turistic printr-o agenție de turism. Dacă-mi cumpăram o astfel de vacanță, cum insistase atât de mult fiica mea, cu siguranță mi se oferea acum altceva la schimb, dar cum eu eram pe cont propriu, perspectivele erau destul de sumbre: biletele de avion, cazarea și excursiile deja plătite, timpul pierdut cu planificarea, cu căutarea ofertelor, recomandărilor și a reducerilor pe zecile de site-uri... - un sejur ratat și o gaură destul de mare în buget. Pentru următoarea vacanță nici nu vreau să mai mă gândesc la nimic din toate acestea, prefer să las absolut toate aspectele organizatorice în grija unei agenții de turism. 

Exact Travel Club și pasiunea pentru călătorii



Și astfel, mi-am amintit cu drag de partenerul preferat de călătorie al fiicei mele- Exact Travel Club, o echipă de profesioniști care le-a conceput cu multă grijă și atenție, acum vreo doi ani, o vacanță superbă, cu mult peste așteptările lor, în Japonia. Echipa s-a ocupat exemplar de toată organizarea, instrucțiuni clare și detaliate, documentele transmise la timp, toate condițiile și, desigur, itinerarul; copiii mei nu au trebuit să facă altceva decât să se ocupe de bagaje. 
Mi-am dat seama că marea mea pasiune pentru Japonia poate fi destul de curând transpusă într-o excursie apelând la aceeași agenție de turism. Cu ei n-aș mai avea nicio grijă, serviciile oferite de Exact Travel Club fiind destul de diverse: consiliere și asistență pentru orice vacanță aleasă; conceperea de vacanțe personalizate, rezervarea biletelor de avion pe rute interne și internaționale, organizarea de evenimente tip incentive pentru grupuri, rezervarea de servicii necesare deplasărilor de afaceri, încheierea asigurărilor de călătorie în străinătate, rezervări hoteliere în orice destinație vă doriți, servicii de transfer la destinație și rent-a-car. Pentru că mi-am propus să călătoresc prin toată lumea, cu siguranță voi fi mereu surprinsă de multitudinea de oferte și vacanțe de la Exact Travel. Și e firesc ca oricine să-și dorească să călătorească alături de ei, oriunde în lume.

Japonia cu Exact Travel Club, un mic jurnal imaginar de călătorie 

Cine nu-și dorește să vadă măcar o dată-n viață vestiții cireși japonezi înfloriți!? Cine nu-și dorește să viziteze trepidantul și neobositul Tokyo sau capitala regională, Hiroshima, orașul renăscut  prin zelul și dorința de progres pe care această națiune le-a manifestat după război și să-și amintească de toată istoria lui tragică, de atrocitățile suferite în 1945!? Cu siguranță, Japonia e pe lista tuturor călătorilor împătimiți! Deci și pe lista mea. Deocamdată, doar imaginar! Dar în plan!
Îmi dau seama că nu e prea ușor să mergi de capul tău în Japonia. Nu pentru că este haos, ci pentru că acolo tot sistemul este îngrozitor de complex. Japonia este o țară imensă, aglomerată și destul de obositoare. În plus, majoritatea prietenilor mei care au văzut Japonia, mi-au recomandat un sejur organizat.

Recunosc că am ales acest circuit în Japonia cu Exact Travel Club mai mult la recomandarea fiicei mele și sper că toate obiectivele de mai sus, și încă multe altele, vor fi nesperat de ușor de atins datorită unei echipe implicate, cu experiență în călătorii, o echipă de profesionaliști. Mă bucur că, în sfârșit, voi reuși să văd și să cunosc câteva din fascinantele orașe nipone și sunt absolut sigură că eu n-aș fi reușit așa ceva niciodată în viață, într-o călătorie individuală. Anul viitor vreau să mă bucur de Japonia! Știu că există locuri minunate aici- Japonia are și orașe istorice și orașe moderne, și zone extrem de pitorești dar și sate cufundate în tradiții seculare, dar, din documentările mele, iată ce mi-ar plăcea cel mai mult să văd:

1. Îmi doresc de foarte mult timp să merg într-o excursie la muntele Fuji, în primul rând ca să-i văd renumitele izvoare termale și sulfuroase. Simt că va fi o bucurie și o încântare pentru sufletul și ochii mei. Japonezii au un adevărat cult al acestui munte, am citit și am văzut o groază de documentare despre asta. Și turiștii care se întrec în fotografii, chiar dacă abia se zărește vârful înzăpezit... Și mie îmi place grozav să fac poze, cu siguranță nu voi lipsi de la aceste activități! 
Se spune că orice japonez trebuie să urce cel puțin o dată în viață până-n vârful acestui munte sacru. Și acest lucru nici nu este prea ușor, Fuji fiind, de fapt, un vulcan. Este adevărat că nu au nevoie de prea multe cunoștințe tehnice de escaladă dar nu e nici ca o plimbare relaxantă prin parc. Plus că cei care vor să-l urce trebuie să aibă și puțin noroc, pentru că vârful e înecat deseori de ceață și nori. Îmi doresc din tot sufletul să pot urca și eu până-n vârf! 

2. Apoi Tokyo- orașul luminilor, după părerea fiicei mele. Mi-a spus că n-a văzut atâtea lumini nici la Hong Kong, nici la New York, nici la Paris. ,,Poate că or fi în Las Vegas, dar eu n-am ajuns până acolo!” (vă spun eu, cred că era doar un apropo pentru o altă vacanță, nimic altceva!) Într-adevăr, Tokyo este un oraș fantastic de luminos, atâta lucru știu și eu. Însă, m-a atenționat și fata mea, este un oraș greu de descifrat. Cu siguranță nu mai avea atâtea să-mi povestească dacă era pe cont propriu. ,,Să vezi cum arată harta metroului!” Hm... (ca o hartă de-a noastră, presupun eu, în gând) ,,Nu vei înțelege nimic, te asigur eu! Și nu doar pentru că nu este scrisă în engleză, ci pentru că este recunoscută ca fiind unul din puzzle-urile cel mai greu de descifrat din lume”. Păi, nu ăsta era motivul principal pentru care eu m-am gândit să apelez la Exact Travel Club?! Sunt experți, cunosc Japonia ca-n palmă, sunt sigură că alături de ei voi avea parte de o vacanță de vis, fără să pierd timpul căutând trasee mai scurte sau locații pitorești. Timpul este extrem de prețios pentru mine, pentru că-mi doresc să vizitez cât mai mult din uriașul Tokyo, într-un timp relativ scurt. Deși, sincer, eu cred că pentru acest lucru e nevoie de vreo doi, trei ani, pe puțin. Pentru că Tokyo este imens, îngrozitor de fascinant și divers. Și-aș vrea atât de mult să-i cunosc toate aceste particularități!

3. Fiica mea mi-a mai recomandat Nikko - un mic oraș turistic situat la circa 150 km. de Tokio, în zona alpină a munților Tochigi. Este o destinație turistică atractivă pentru turiștii străini dar și japonezi, cu izvoare termale, cascade și lacuri, cu poteci turistice și pârtii de ski fascinante. Față de alte orașe japoneze la fel de frumoase, Nikko are specific maimuțele care vin în oraș, iarna, după mâncare. Aici se află și faimosul templu cu cele trei maimuțe, desenate pe poarta unui altar șintoist. Tot de la prietenii ei experți în călătorii de la Exact Travel a aflat și semnificația reală a desenului: este vorba de povestea unei maimuțe care devine mamă și de sfaturile ei către cei trei pui: să nu vezi răul, să nu auzi răul și să nu vorbești de rău. 
Acum ceva timp, am citit despre locuitorii din Nikko că sunt tare mândri de orășelul lor și se laudă cu o zicală veche de când lumea: Niciodată să nu spui ,,kekko” până când nu ai văzut ,,Nikko”! Sensul cuvântului ,kekko” este acela de ,,frumos, magnific”, dar se poate interpreta și cu ,,sunt mulțumit”. Abia aștept să le rostesc băștinașilor aceste cuvinte și să le văd reacția. 
Sunt sigură că voi afla multe alte lucruri interesante și voi vizita cu drag Japonia alături de Exact Travel, sunt specialiști, doar, și cunosc toate secretele nipone. Mă bucur că-mi vor fi alături, ghidându-mă cu răbdare și profesionalism, ajutându-mă și pe mine să le descopăr, pas cu pas.
Pe scurt, Exact Travel Club este exact agenția de care am nevoie pentru o vacanță impecabil organizată și un sejur fără griji! Pentru următoarea mea călătorie în Japonia, cu siguranță eu voi apela la această agenție. Și, apoi, voi continua aventura în lumea întreagă, pentru că mai sunt atât de multe, foarte multe de văzut! Exact Travel se va ocupa de toate! 


#15 SuperBlog 2018

Niciun comentariu: