sâmbătă


Sfaturi eficiente pentru o digestie sănătoasă?





Suntem ceea ce mâncăm și acest lucru este destul de evident. Tocmai de aceea unele femei strălucesc și au o energie debordantă iar altele se îngrămădesc pe la ușile cabinetelor medicale. Asta, cu siguranță, pentru că primele acordă o mai mare importanță alimentației și, implicit, digestiei sănătoase. Cu toate acestea, putem afirma că orice persoană s-a confruntat, măcar o dată, cu un disconfort la nivelul sistemului digestiv. Potrivit specialiștilor, în 90 la sută din cazuri, alimentația a fost singura responsabilă de apariția acesteia. Practic, în societatea actuală, digestia corectă este greu de realizat. Omul modern vine în contact cu mii de toxine provenite dintr-o alimentație necorespunzătoare, fumat, alcool, medicamente, sedentarism, stres și anxietate. Sistemul digestiv este vulnerabil la acești factori nocivi și astfel apar tulburările de digestie.

Digestia- una din cele mai importante funcții fiziologice a organismului


Când digestia se desfășoară corect, alimentele hrănesc întreaga fiziologie a organismului. Prin procesul de digestie, substanțele nutritive din alimente ajung în mediul intern: sânge, limfă, celule. Alimentele ingerate sunt descompuse și transformate treptat în substanțe asimilabile: aminoacizi din proteine, glucide cu moleculă mică, acizi grași, săruri minerale, vitamine și alți compuși necesari organismului. Procesul începe în cavitatea bucală iar cea mai mare parte se desfășoară în intestin, nicidecum în stomac, așa cum, probabil, ați crezut. Atunci când sistemul digestiv nu funcționează în perfectă stare, poate da peste cap întreaga activitate a organismului. Durerile de stomac sau de burtă, sunt destul de des întâlnite, însă, de cele mai multe ori, acestea sunt ignorate. Aceste probleme afectează starea de spirit, frumusețea pielii și favorizează acumularea kilogramelor în plus.

De ce apar aceste neplăceri?


În primul rând din pricina alimentației necorespunzătoare și a sedentarismului. În cazul unui tranzit intestinal lent, toxinele rezultate în urma descompunerii rămân prea mult la nivelul intestinului gros și pot fi absorbite în organism. De asemenea, intestinul înmagazinează resturile alimentelor consumate mai multe zile, deci e normală senzația de greutate în abdomen. Atunci când alimentele tranzitează tubul digestiv într-un interval de 48-72 de ore, vorbim despre un tranzit intestinal lent. În cazul unei durate de peste 72 de ore, vorbim deja despre constipație. Acesta este primul semn care ne arată că sistemul digestiv nu funcționează așa cum trebuie. Constipația este, mai degrabă un simptom, nu neapărat o afecțiune, dar de care majoritatea persoanelor vor fi afectate la un moment dat. Dacă, însă, te confrunți în mod frecvent cu constipația, acesta poate fi un semn că există o problemă la nivelul intestinelor. În plus, aceasta este însoțită deseori de balonare, ceea ce poate reprezenta faptul că organismul se confruntă cu o intoleranță la carbohidrați.

Respirația neplăcută nu este dată doar de problemele existente la nivelul danturii ci poate semnala o digestie deficitară. Dacă aveți o respirație neplăcută imediat după ce v-ați spălat pe dinți iar limba vă este acoperită de puncte mici și albe, cel mai bine ar fi să luați în calcul și probabilitatea unei vulnerabilități a sistemului digestiv.

Deasemeni, pielea uscată, acneea și petele care apar pe suprafața tenului ar trebui să vă facă să acordați mai multă atenție intestinelor. Acestea sunt semne clare ale unor afecțiuni apărute în această zonă și ale unui sistem imunitar slăbit. 
Acestea sunt trei dintre cele mai frecvente semne care pot indica existența unor probleme ale aparatului digestiv. Majoritatea medicilor recomandă o dietă echilibrată și consumul a trei litri de apă pe zi. Această cantitate de apă menține hidratarea organismului la un nivel optim și ajută pielea să aibă un aspect luminos. Iar consumarea alimentelor corespunzătoare va face o mare diferența în starea voastră de bine.

Asigurați-vă un tranzit intestinal corect cu Laxasalm de la Ayurmed!


Conform Ayurveda, (medicina tradițională indiană) digestia este piatra de temelie a sănătăţii. Laxasalm este cel mai eficient remediu constipație pe care îl recomandă specialiștii Ayurmed. Fiind un supliment alimentar ayurvedic, e 100% natural, și astfel, contribuie cu succes la menținerea unui tranzit intestinal normal, ajutând, totodată, la diminuarea disconfortului abdominal asociat constipației. Asigură restabilirea frecvenței și consistenței scaunelor și eliminarea acestora. Contribuie la menținerea echilibrului florei bacteriene intestinale care are un rol esențial în procesul de digestie și în imunitatea organismului. Funcționarea normală a sistemului digestiv este un factor important în menținerea vitalității și sănătății întregului organism.

Câteva sfaturi pentru o digestie de nota 10!


* Beți cel puțin opt pahare de apă pe zi, deoarece senzația de sete este confundată foarte des cu cea de foame.
* Faceți exerciții fizice în mod regulat, deoarece mișcarea stimulează contracția naturală a mușchilor intestinali.
* Încercați să consumați porții moderate de mâncare, deoarece digestia se face cu dificultate atunci când stomacul este foarte încărcat.
* Mestecați fiecare îmbucătură de cel puțin 15-20 de ori pentru a mărunți bine alimentele și pentru a nu determina stomacul să secrete mai mult suc gastric.
* Nu mâncați când sunteți nervoși! Corpul elimină cortizol (hormon al stresului) în acel moment și, în cantități mari, acesta cauzează hiperglicemie (nivel crescut al glucozei în sânge).

Dacă vă confruntați cu un tranzit intestinal leneș, nu trebuie să vă îngrijorați! Constipația nu este atât de greu de învins dacă apelați la sfaturile de mai sus și la remediile eficiente pe care natura ni le oferă cu atâta generozitate! Aveți încredere în produsele naturale marca Ayurmed, produsele care vă vor reda sănătatea și vă vor ajuta organismul să se autovindece în cel mai scurt timp!



Niciun comentariu: