marți


Lasă că mă fac eu mare și voi mici!





Mă numesc Peter și am opt ani. 

Când ești copil, frecvent ți se adresează întrebarea: ,,Ce vrei să te faci când vei fi mare?” și, deși știu că toți se așteaptă să le răspund: doctor, avocat, chirurg sau managerul vreunei uriașe companii, eu le spun, de fiecare dată, că vreau să mă fac Spider-man. Și când îmi tot repetă că acest lucru e imposibil, eu le răspund extrem de serios: ,,Lasă că mă fac eu mare și voi mici!”. Ușoara nuanță de amenințare a acestei propoziții adresate tuturor adulților care mă contrazic, este extrem de amuzantă, mai ales că ei, poate, nu înțeleg judecata mea, care inversează rolurile, potrivit voinței mele, deducând, logic, că dacă acum eu sunt mic și ei mari, când voi fi eu mare, ei vor fi mici.

Sunt un băiat cu multe visuri minunate, îndrăznețe, și mă bucur de orice clipă a copilăriei mele, dar cu siguranță Spider-man va rămâne visul meu cel mai frumos. 

Buni-mi spune că-s extrem de simpatic și că am o fire rebelă, dar tata mă ceartă aproape în fiecare zi că-s prea retras și extrem de distant față de colegii mei și de aceea nici nu prea am prieteni. Cică-s obsedat de problema singurătății, ca Spider-man al meu. Dar nu e deloc așa. Singura care mă susține și mă înțelege e mama. Tot ea a fost cea care, acum vreo câțiva ani, mi-a dăruit un minunat costum al super-eroului meu preferat. Când îl îmbrăcam parcă mă transformam: deveneam mai îndrăzneț, mai puternic, mai isteț. Nu mai eram timid, nu mai eram un singuratic, toți colegii și copiii din cartier se jucau cu mine și nu-mi mai spunea nimeni ,,Ochelaristul”. Eram fericit! De-aia și vreau eu să mă fac Spider-man când voi fi mare, ca să fiu fericit!

De curând, însă, am observat că magicul meu costum a devenit mult prea mic și, încet, încet, timiditatea și singurătatea au învins orice urmă de curaj din mine. Devenisem, din nou, Ochelaristul!  

Uneori aș fi vrut să-mi pot pune din nou masca magică și să profit de toate puterile lui Spider-man. Și-aș mai fi vrut ca tatăl meu să-mi fie mentor, pentru că toți super-eroii au unul, nu-i așa!?; și să mă învețe să fiu viteaz și să-mi fie alături mereu, să mă ajute să-mi descopăr toate puterile dar să-mi și arate cum să le folosesc pentru binele celorlalți, exact ca Spider-man. Pentru că eu visez la un univers plin de pace, iubire și armonie, unde suferința să nu existe; și mai visez să descopăr leacul tuturor bolilor incurabile și în lumea mea să nu mai existe niciun fel de boală. De fapt, mi-aș dori ca fiecare din noi să aibă un pic din puterea lui Spider-man și să lupte pentru binele celorlalți.

Cred cu tărie că fiecare din noi poate fi Spider-man. Căci, până la urmă, cea mai bună armă a acestui super-erou nu e acea pânză de păianjen, nici al șaselea simț, ci istețimea, observată în toate luptele și în glumele pe care el le face. Și în lumea de astăzi, vezi bine, tot tocilarii sunt cei care fac legea și, tocmai de aceea, e cumva normal să vezi că cei ca Bill Gates conduc lumea. Și, fie că vrea sau nu vrea, și societatea noastră are nevoie de astfel de super-eroi tocilari. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine!

Câți dintre voi vă simțiți cu adevărat puternici azi!? Nu politic, social, economic sau militar, căci, dacă ar fi așa, această poveste nu ar fi fost relevantă pentru nici unul din noi. Repet, eu cred că Spider-man este, totuși, despre fiecare dintre noi. Căci oricine poate purta masca de erou, dar, pentru a fi într-adevăr super-erou, trebuie să-ți asumi provocările și să acționezi curajos când situația o cere și, mai ales, întotdeauna de partea binelui. 

Sunt extrem de bucuros! Tocmai acum m-a anunțat mama că Moș Crăciun ne aduce, pe marile ecrane, prima animație din seria Spider-man și una dintre cele mai așteptate lansări ale anului - ,,Omul-Păianjen: În lumea păianjenului, avându-l drept protagonist pe celebrul meu super-erou. Și m-a asigurat că nu vom rata premiera acestui film.

Îmi place ce spune într-unul din trailere Miles Moralespersonajul principal al animației: ,,ceea ce te face diferit, e ceea ce te face Omul Păianjen!”.

#26 SuperBlog 2018
Foto: Pixabay

Niciun comentariu: