duminică


Prin cenușă de visuri - Seria Nemuritor, de O.G.Arion




Am tot auzit vorbindu-se de seria ,,Nemuritorii” a Oanei Arion ... Iar de ,,Prin cenușă de visuri” că ar fi cel mai bun volum al seriei. Deci, iată-mă cu cartea în mână, profund entuziasmată de conținut și hotărâtă să-mi comand și celelalte volume, cât mai repede. Pentru că merită, știți doar că eu ador genul fantasy! Nu știam prea multe despre O. G. Arion, nici acum nu pot spune că am aflat prea mult, dar, recunosc că stilul ei m-a convins pe deplin să-i devin fan pe viață. 

,,Prin cenușă de visuri” m-a cucerit cu fiecare scenă prezentată, acțiunea cărții desfășurându-se, cumva, în două planuri: prezent și trecut. Călătoria pe mare, care ne este sugerată și prin desenul de pe copertă, este, de fapt, o călătorie captivantă între timp și spațiu, dar, totodată și o incursiune prin emoțiile și sentimentele eroinei principale, Victoria. Am citit cartea pe nerăsuflate, aproape, pentru că este scrisă exact pe gustul meu: într-un ritm alert, incitant și extrem de amuzant. Personajele sunt conturate foarte clar, iar pe Victoria, personajul central al volumului, nu ai cum să n-o iubești: e optimistă, îndrăzneață, plină de viață și foarte sigură pe ea în tot ceea ce face.

Un alt aspect care m-a impresionat foarte tare a fost documentarea. Autoarea prezintă atât de bine în acest volum o mulțime de obiceiuri ale acelor vremuri, încât ai impresia că te afli și tu acolo, stând la masă cu Contele, călătorind cu șareta, mâncând sau dormind prin vestitele hanuri prezentate. 

Călătoria în trecut o poartă pe Victoria prin diferite orașe și țări, dar și pe mare. Are de înfruntat riscuri neașteptate, va întâlni pirați și persoane pe care nu ar fi visat măcar să le întâlnească în timpul acestei operațiuni atât de importante pentru ea: recuperarea unui obiect (habar n-avea despre ce obiect era vorba) care i-a aparținut vampirului Arrio, pe când era un muritor. Arrio Raul este frumosul personaj de care s-a îndrăgostit Victoria și căruia dorește să-i devină soție. Și pentru că Arrio și-a exprimat dorința de a redeveni om, Victoria e cea care pornește în marea căutare a leacului pentru vampirism. 

Saltul în trecut este pregătit de o vrăjitoare foarte înzestrată- Anais, un personaj foarte pitoresc, care vă va fascina și pe voi, cu siguranță. Urmează călătorii pe mare, cu pirați, răpiri și mistere și secrete întunecate într-o lume inedită care m-a fascinat și m-a impresionat, în același timp, și care m-a transformat rapid într-un admirator entuziasmat al Oanei Arion.

Vă invit să descoperiți și voi povestea Victoriei! Cartea ,,Prin cenușă de visuri”, de O.G. Arion, poate fi comandată la un preț special, de pe Libris.ro

Niciun comentariu: