marți


FRUMUSEȚEA UNEI CASE PRIMITOARE







Cu toții ne gândim c-ar fi minunat să avem o casă precum cele pe care le vedem în reviste: frumos aranjată, curată, cu un aspect „aerisit" și, mai ales, foarte practică și pozitivă. 
Casa este acel loc în care trebuie să ne simțim bine, este locul unde trebuie să ne odihnim după o zi de muncă, locul în care să ne creștem cu drag copiii, este acel minunat așezământ în care viața trebuie să devină o poveste vie, în care unul dintre rolurile principale trebuie să-l jucăm chiar noi. O casă poate fi pozitivă dacă în locuință lucrurile sunt mereu puse în ordine și nevoile fiecărui membru al familiei sunt îndeplinite, indiferent de ceea ce fac ceilalți. Cu toții putem avea o astfel de casă prin organizare și printr-o strategie care să ofere maximum de confort cu un minim de efort. Și cine nu își dorește o casă confortabilă, frumoasă, fancy și încăpătoare!?


Cum să ai o locuință mai primitoare?


Fie că vorbim despre o casă, fie despre un apartament sau o garsonieră, fiecare dintre noi se gândește la o casă de vis. 
Iată câteva trucuri pentru un cuibușor perfect, cu mici modificări… dar de mare efect!


Optimizarea spațiului



Orice cameră supraîncărcată ne face să ne simțim tensionați, de aceea ar trebui să păstrăm spațiul cât mai gol și să nu fie încărcat de piese de mobilier. Minimalismul este un concept relativ nou pentru locuințe, și cu cât avem mai puține lucruri în casă, cu atât ne vom simți mai bine. Funcționalitatea, însă, trebuie să primeze și tocmai de aceea trebuie să avem mare grijă la modul în care ne aranjăm mobila în casă, având mereu în vedere păstrarea unui spațiu cât mai echilibrat. De aceea, nu ar trebui să avem camere goale și altele aglomerate, pentru că acest dezechilibru poate deranja, în mod inconștient. Și dacă bugetul nu ne permite o renovare completă, putem cel puțin să schimbăm mici piese de mobilier sau cel puțin să facem anumite mutări pentru a compensa acest dezechilibru.
De exemplu, putem completa la nivel estetic și funcțional o încăpere din locuință cu ajutorul unui set de masă cu scaune pentru bucătărie care, cu siguranță, va reuși să strângă toate persoanele dragi în jur, creând, de fiecare dată, momente speciale, unice. Pentru că, până la urmă, masa în familie, oricât ar fi de comună, este o sărbătoare. Acest set poate deveni cu ușurință punctul central din orice locuință, atât vizual, prin cromatică, stil și design, cât și pentru petrecerea timpului liber. Servirea mesei, a unor gustări sau, doar a cafelei, în anumite momente ale zilei poate deveni un ritual relaxant atunci când spațiul amenajat îndeplinește criterii de confort și funcționalitate, obținute cu ajutorul setului potrivit alcătuit din masă și scaune. 


Imperfecțiunea e frumoasă!


Nimeni nu-și dorește să se simtă ca la muzeu când intră într-o locuință! E normal să avem o casă curată, aerisită, dar nu trebuie să renunțăm nicicum la elementele care dau farmec și viață unei încăperi: mici carpetele colorate la intrare, decorațiuni florale pe ușă, un scaun special în hol- elemente de bază pentru o casă pozitivă care ne vor face să ne simțim bine primiți.
De asemeni, mobilierul destinat bucătăriei ne poate ajuta să oferim un aspect consistent locuinței noastre. Dacă ne dorim un aspect unitar, ar trebui să alegem un set de masă și scaune din aceeași gamă de mobilier. Dar dacă, din contră, ne dorim ceva ieșit din comun, putem alege scaune de bucătărie din stiluri diferite, pe care le putem asorta cu o masă de dining din alt material sau altă gamă. Rezultatul va fi, cu siguranță, o bucătărie personalizată, pe care nu o vom mai găsi în nicio altă locuință. Putem alege cu ușurință produsele în stilul potrivit casei, astfel încât să ne bucurăm de un mobilier cu design atractiv și de confort sporit. 


Criterii pentru amenajarea unui living perfect



Locuința fiecăruia dintre noi este locul unde ne putem exprima personalitatea și ne putem pune amprenta. Bineînțeles că fiecare dintre noi definește în mod diferit modul în care dorește să arate living-ul și caută să găsească mobilierul potrivit care să îmbine atât latura estetică, cât și pe cea funcțională, ținând cont de stilul, dimensiunile sau materialul preferat. 
Canapeaua, supranumită și ,,regina livingului”, este un element important în fiecare casă, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere al confortului personal. Atunci când culorile nu mai sunt vii sau are pete, zgârieturi, scârțâie sau pernele s-au aplatizat și avem impresia că ne înghite atunci când ne așezăm, e clar că aceasta trebuie înlocuită. Și dacă tot trebuie să dăm o raită prin magazine, ar fi bine să alegem și o masă de living colorată, care să ne înveselească încăperea.
Este indicat ca din fiecare colț al casei, mai ales din cele care au locuri unde stăm așezați sau culcați să avem o bună vedere de ansamblu. Numai așa vom avea senzația de mai mult spațiu și aer respirabil. Asta înseamnă, desigur, o bună organizare a tuturor pieselor de mobilier din locuință și un decor care să nu ne sufoce. Este important să avem o casă confortabilă, primitoare, în care să ne simțim întotdeauna relaxați și liniștiți. Și să nu uitați, desigur, că noi suntem cei care stăm în casă, nu mobila!☺





Articol Spring SuperBlog 2019



10 comentarii:

Emilia Oana spunea...

Toti ne dorim o casa ca in reviste, însă cel mai important este sa ne simtim noi bine in ea. De mult am renuntat la anumite lucruri care sunt "la moda" si am invatat sa aranjez dupa bunul plac, astfel încât să mă simt bine și confortabil.

Unknown spunea...

Cand am amenajat noi casa, mi-am dorit sa am cat mai mult spatiu, iar elementele de mobilier le-am ales astfel incat sa se potriveasca fiecarei camere in care va fi!

Bratu Gabriela spunea...

casa ne-am amenajat-o noi si tin minte ca nici nu stiam ce sa aleg mai intai. acum, sincer, as injumatati mobila. mi se pare musai sa ai spatiu in casa, sa fie aerisit!

Georgiana Sabina spunea...

Am vazut atatea modele care mi-au luat ochii la ei pe site.

Mihaela Nistor spunea...

Casa trebuit gandita pentru confortul propriu, dar și să arate bine estetic.

Anonim spunea...

Important este sa alegem produsele care noua pe plac si sa ne simtim confortabil.

Raluca Brezniceanu spunea...

Imi place imperfectiunea in casa pentru ca nici eu nu sunt perfecta. De fapt nici n-as vrea sa fiu perfecta, as plictisi pe toata lumea.

Unique by MM spunea...

Fac de multe ori schimbări în casă și afară, în curte, grădină. Atunci când mi se pare că avem nevoie de o energie nouă, de mai mult confort, redecorez. Acum aveam nevoie de un set dining.

Albu Steluta spunea...

In fiecare an aleg sa fac mici modificari in casa :)

Rokolla spunea...

Sunt foarte interesante propunerile facute si chiar sunt demne de urmat