Tehnologia înseamnă viață
Odată cu progresul tehnologiei, influența acesteia asupra oamenilor a crescut foarte mult. Suntem înconjurați din toate părțile de tehnologie: de la smartphone, tabletă, laptop, PC, wearables, televizoare inteligente, console de jocuri, e-Reader și până la automobile inteligente. Acum ai tehnologia la tine acasă! Recunoaștem cu toții că s-a schimbat total modul în care comunicăm, modul în care lucrăm și chiar modul în care gândim. Tehnologia face parte din viața noastră, mulți dintre noi își încep și își încheie ziua folosind-o, iar unele obiceiuri nu vor mai fi niciodată la fel datorită ei. Cu sau fără voia noastră, tehnologia ne-a ”invadat” viața. Am primit-o, pentru că datorită ei activitățile noastre de zi cu zi s-au simplificat simțitor. Sau au fost înlocuite cu aparate performanțe. Ea, tehnologia, se încadrează perfect în zicala “nici cu ea, dar nici fără ea”.
Cum ar fi lumea astăzi fără tehnologie, fără internet, sisteme de operare, rețele de socializare, milioane de softuri și aplicații ori gadget-uri? Mai mult ca sigur, searbădă. Consider ca tehnologia poate schimba foarte mult viața în bine. Să nu uitam, de exemplu, de tehnologiile din industria medicală care salvează o mulțime de vieți… Căci, până la urmă, tehnologia pentru asta e - pentru o viață mai bună.
Accesorii și gadget-uri care nu trebuie să lipsească din nicio locuință
Îmi place să scriu dar și mai mult îmi place să citesc ce scriu alții. Și recunosc, sunt dependentă de net și tehnologie! Tehnologia joacă un rol major în viața mea, nici nu-mi mai pot imagina viața fără telefonul mobil sau laptop, fără aplicațiile și device-urile care mă ajută la gătit, la distrat copiii, la planificat vacanțele sau la documentarea unui proiect, de orice fel. Dacă până mai ieri încălzeam mâncarea pe aragaz, astăzi cu greu aș putea renunța la cuptorul cu microunde. Dar poate și mai greu mi-ar fi fără frigiderul care mă anunță când îmi expiră produsele sau îmi face inventarul fructelor și legumelor.
Iar în concediu, de câțiva ani buni, nu mai plec cu familia în vacanță, fără smartphone, laptop și tot felul de accesorii laptop, mouse, mousepad, stick de net, căști, boxe, router portabil... Și nici nu mă gândesc să fac rezervări până nu aflu sigur că am posibilitatea unei conexiuni la internet. Bineînțeles că toate aceste gadget-uri și device-uri portabile au nevoie de o sursă de alimentare cu energie, motiv pentru care nu uit niciodată acasă nici bateria externă (ei, bine, aproape niciodată). Căci mereu se găsește cineva care are nevoie să-și încarce telefonul, smartwatch-ul sau căștile wireless, iar un acumulator portabil de capacitate mare poate oferi toată energia necesară de care avem cu toții nevoie.
Pe piață există o mulțime de astfel de gadget-uri utile, unele mai accesibile decât altele. Dacă pe vremuri, (ca să nu zic ,,pe vremea mea”), puteam doar visa la unele dintre aceste accesorii și gadget-uri, în ziua de astăzi, ele fac parte din firescul a tot ceea ce înseamnă muncă, studiu, relaxare, chiar și shopping.
Confort și productivitate la birou
Trăim în epoca vitezei, a tehnologiei și a joburilor la birou, când, după doar câteva ore de stat pe scaun, mulți dintre noi acuză deseori dureri mari de spate. Studiile arată că statul pe scaun mai mult de 6 ore (în medie) pe zi ne face și mai depresivi, mai grași (mai mult a mâncării nesănătoase, să recunoaștem) și mai bolnavi. Totuși, principalele motive pentru care toate acestea se întâmplă sunt, în special, poziția incorectă în care stăm la birou, dar, mai ales, scaunul necorespunzător.
Având în vedere că și eu petrec mai mult de jumătate din zi pe scaun, fie în fața calculatorului (atât la birou cât și acasă), fie în mașină, mă gândesc din ce în ce mai des că trebuie să încep de undeva și să încerc să am mai multă grijă de sănătatea coloanei mele vertebrale. În primul rând, am încercat să găsesc un scaun de birou de calitate, ergonomic, care să-mi ofere tot confortul necesar în timp ce lucrez, măcar acasă. Acesta fiind prioritar pentru mine, m-am gândit să aleg un scaun de gaming pentru că este mult mai rezistent dar și mult mai confortabil față de cele clasice, oferind suport pentru fiecare porțiune a spatelui. Aceste scaune țin coloana într-o poziție sănătoasă, sprijinind gâtul, capul și partea lombară astfel încât, chiar de petrecem mai multe ore pe zi în fața calculatorului, putem elimina complet riscul durerii.
Ce voiam eu să vă spun, de fapt...
Atunci când am ales să investesc în calitatea scaunului, m-am uitat și la felul în care arată, desigur: culoare, funcții speciale, material de calitate... uitând un lucru foarte important, pe care l-am remarcat abia când am ajuns cu scaunul acasă. Nu se potrivește deloc cu restul elementelor de mobilier din casă, nici cu biroul, nici cu tapetul, și nu numai...
Nu, nu!!! Nu vreau să schimb casa... Doar mobila! Ați văzut pe undeva un mobilier pentru birou cu extensii, spații de depozitare și stil practic? Că eu la scaun nu renunț! Aștept sfaturile și recomandările voastre.
- Articol SuperBlog 2019 -
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu