luni

Pulpe la cuptor, cu cartofi și ardei copți - o rețetă simplă și gustoasă




Această rețetă de pulpe cu cartofi și ardei este una simplă, ieftină și, mai ales, accesibilă oricui. Se prepară în 1 oră și se gătește practic singură, ca orice rețetă de friptură la cuptor. 

Ingrediente:

8 pulpe inferioare de pui (cca. 1,2 kg)
1 kg de cartofi cruzi
4-5 ardei copți (pot fi și congelați)
sare, piper, boia dulce (paprika), chimen semințe (opțional), pudră de usturoi (opțional)
2-3 linguri de ulei
1 cub Vegeta cu gust de pui

Cartofii ar fi bine să fie din soiul pentru salată, adică să nu se sfărâme la copt. Pulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic. Și, sub nicio formă pulpele nu trebuie crestate! Prin acele fante se pot scurge sucurile naturale ale cărnii iar aceasta, mai mult ca sigur, va deveni seacă, searbădă.

Se condimentează pulpele de pui cu sare, piper, pudră de usturoi, cubul de Vegeta sfărâmat și un strop de boia dulce (paprika) care dă gust, aromă și o culoare tare frumoasă oricărei fripturi. În plus, se poate presăra și niște chimen peste cartofi și carne, chimenul are o aromă deosebită și funcționează și ca un bun digestiv. Este opțional iar dacă nu vă place puteți să nu-l puneți, dar vă sfătuiesc să încercați măcar o dată - cu siguranță nu veți regreta!

Carnea și cartofii tăiați în bucăți mari se pun într-o tavă largă și adâncă, asezonați cu sare, boia dulce, chimen, peste care se picură 2-3 linguri de ulei. Se amestecă bine cu mâinile ca să fie totul uns și condimentat uniform. 

Se toarnă, apoi, două cești cu apă caldă în tavă (cca. 500-600 ml) având grijă să nu se „spele” condimentele de pe carne și cartofi (apa se toarnă întotdeauna spre marginea tăvii, nu sub formă de cascadă, peste carne și cartofi). Se adaugă ardeii copți, cu grijă, să nu se rupă de la cotor.

Se pune o folie de aluminiu peste tavă în primele 15 minute de coacere, ca să se creeze abur. După îndepărtarea foliei, se mai adaugă o ceașcă cu apă caldă și se coace timp de 20-30 de minute până pulpele devin aurii. Timpul se poate prelungi cu 10-15 minute, în funcție de cum coace cuptorul. Pielea pulpelor, însă, trebuie să fie rumenă și crocantă, nu doar fiartă.

O rețetă foarte ușoară și deosebit de gustoasă!



Niciun comentariu: