joi

Cum să alegi cele mai bune perdele de duș?






Perdelele de duș sunt esențiale pentru orice baie iar alegerea unui model poate să fie la fel de complicată precum selectarea obiectelor sanitare sau a accesoriilor care să completeze spațiul. Mulți cumpărători susțin că atunci când alegi perdele de dus este mai mult vorba de propriile preferințe. Realitatea este că alegerea unui model potrivit ține de foarte mulți factori care influențează durabilitatea în timp și eficiența. Așadar, atunci când alegi perdele de duș nu trebuie să te intereseze doar aspectul estetic. 


Caracteristicile unei perdele de duș bune


O perdea de duș potrivită trebuie să împiedice ca întreaga baie să se ude atunci când folosești cada sau faci duș. De asemenea, trebuie să se întrețină ușor pentru a putea preveni mucegaiul și mirosurile neplăcute. Pentru a ști cum să alegi perdele de duș, este esențial să ții cont de o serie de factori importanți. 

Atunci când achiziționezi perdele de duș, acestea nu au o dimensiune standard care să fie universal valabile indiferent de mărimea spațiului. Ele variază de la un producător la altul. Cea mai bună perdea de duș este cea care îți îndeplinește nevoile și preferințele. Unele modele acoperă întreaga înălțime a băii în timp ce altele ajung doar până la marginea căzii. Cea mai bună modalitate prin care poți să afli ce dimensiuni îți sunt necesare este să măsori totul cu atenție și să notezi totul pe hârtie. 

Materialul este un alt factor important care ține de alegerea acestor perdele de dus. Materialul cel mai des utilizat este vinilul, acesta se întreține mult mai ușor în comparație cu alte materiale alternative; este ieftin, nu absoarbe umezeala și este disponibil într-o varietate largă de culori și modele. Poate să fie ușor de asortat cu gresia, faianța sau covorasul de baie. Alte materiale mai populare în materie de perdele de dus sunt bumbacul, mătasea, mătasea artificială sau microfibră. 

Design-ul este un alt criteriu important atunci când alegi perdele de duș. Deși la prima vedere ai spune că este vorba despre propriile preferințe, modelul îl vei alege în funcție de stilul de amenajări interioare. Cele mai multe modele de perdele de duș sunt disponibile într-o singură bucată de material care, deseori, este mai avantajos în comparație cu alte modele. Poți să alegi și o perdea realizată din două segmente pe care să le tragi în direcții opuse. Acest model din urmă poate să îți ofere mai multă libertate în amenajarea interiorului.


Ce tip de sisteme de prindere și opțiuni suplimentare pot avea perdelele de duș? 


Sistemul de prindere este deosebit de important. Cele mai populare alegeri în materie de sisteme de prindere pentru perdele de duș sunt cele cu inele de plastic. Sunt și foarte accesibile ca preț. Pentru mai multă eleganță poți opta pentru sisteme de prindere metalice special tratate pentru a rezista condițiilor din baie. 
Și perdelele de duș pot să vină cu o serie de opțiuni suplimentare precum cele prevăzute cu magneți sau cu greutăți în partea de  jos. O dată ce te-ai familiarizat cu toate aceste aspecte va fi mai ușor să alegi un model de perdele de duș care să îți completeze baia. 


Niciun comentariu: