duminică


Cauți materiale textile outdoor? La Cromatique.ro vei găsi întotdeauna o varietate largă de stiluri, modele și culori!






Odată cu anotimpul cald și relaxarea din perioada pandemiei, în fiecare dintre noi se naște dorința de a petrece cât mai mult timp în spații deschise. Astfel, open space-urile devin atracția principală a verii. Spațiile publice precum restaurantele, pub-urile, cafenelele, ceainăriile și nu numai, își reamenajează terasele și grădinile care oferă posibilitatea de a petrece ceva mai mult timp în aer liber.

Dar cum ar fi să ne creăm propria oaza de relaxare!? Terasa, balconul și chiar gradina nu sunt doar simple extensii ale casei, ci pot reprezenta refugiul perfect într-o zi călduroasă de vară. Ce poate fi mai frumos decât să petreci momente de liniște alături de cei dragi sau singur pe o terasă, la soare și să admiri transformarea naturii din acest sezon. Și de ce să nu te bucuri de toate aceste lucruri chiar și la tine acasă? Căci, indiferent că locuiești la casă, apartament sau garsonieră îți poți transforma chiar și balconul în propria ta oază de liniște. Este un mijloc la îndemână prin care poți aduce puțin din farmecul naturii la interior. 

Chiar dacă majoritatea apartamentelor au balcoane cu suprafețe mici, există câteva trucuri prin care poți amenaja acest spațiu fără ca el să pară claustrofobic.


Dacă balconul tău este unul foarte mic și abia ai loc să faci un pas în el, cu siguranță vei găsi pe net o mulțime de idei de amenajare chiar și pentru astfel de situații. În plus, poți alege ghivece cu plante pe care le poți agăța sau prinde de balustradă pentru a ocupa cât mai puțin din spațiul pardoselii sau poți folosi perne mai mari de culori diferite pe care să le folosești pe post de fotoliu. Pentru acestea din urmă alege materiale pentru exterior pentru că sunt mai durabile, rezistă bine la acțiunea directă a razelor UV, la murdărie, mucegai, umezeală și sunt foarte ușor de întreținut. Când vine vorba despre decorat, este recomandat ca întreg spațiul să aibă același stil. De asemenea, este indicat mergi pe o paletă de culori neutră, pentru ca spațiul să nu pară prea aglomerat. Nu trebuie să te temi că vei avea un spațiu plictisitor: o mică canapea într-o nuanță intensă sau o decorațiune inedită te vor scoate din impas.

Partea cea mai bună atunci când locuiești la casă este faptul că te poți bucura de propriul tău colț de natură, oricând, fără să te deranjeze nimeni. Ce poate fi mai plăcut decât să petreci timp afară în nopțile călduroase de vară, să te bucuri de sunete și parfum de flori!? Toată lumea își dorește o grădină frumoasă și chiar dacă nu este atât de ușor precum pare să-ți amenajezi propria oază de relaxare, cu câteva mici trucuri poți amenaja chiar tu acest colț după bunul plac pentru a-ți satisface nevoia de relaxare și confort, chiar în curtea casei. 

A spune că un mobilier de grădină nu joacă un rol important în decorare și relaxare este ca și cum ai admite faptul că o casă nu are nevoie de geamuri. Orice spațiu exterior locuinței este privit ca fiind o prelungire a acesteia și, inevitabil, trebuie creat un echilibru între cele două.


În sezonul cald, terasa este locul unde petrecem o mare parte a timpului liber. De aceea ar trebui să acorzi acestui spațiu aceeași atenție pe care o acorzi și interiorului casei. Cum mobilierul de exterior este conceput a fi durabil și adesea este în culori neutre, schimbarea se poate produce adăugând huse canapea terasă detașabile (se pot spăla foarte ușor) și perne decorative vibrant colorate. Pe lângă confort, te va ajuta la crearea unei stări de spirit și va adăuga o notă de stil personal terasei tale.

Astfel, pentru maximum de efect alege-ți pentru amenajarea grădinii un mobilier cât mai confortabil peste care să poți așeza perne cu un strat gros de burete. Asigură-te că husele sunt realizate din materiale rezistente la apă și se pot detașa pentru a fi curățate ușor. Dacă spațiul îți permite, nu uita de piesele de mobilier vedetă ale unei grădini, hamace, balansoare, baldachine sau leagăne. Nu uita! Fie că ne referim la husele mobilierului din terasă, baldachine, șezlonguri, hamace, draperiile pentru pergole, fața pentru masa din verandă, ori la pernele decorative amplasate pe canapeaua din foișor, materialele textile trebuie să îndeplinească cerințele speciale de durabilitate, rezistentă la intemperii, să își păstreze culorile originale chiar și sub acțiunea intensă și directă a razelor solare. 

Materiale textile de exterior, îmbinarea armonioasă între util și confort

Echilibrul este foarte important. Atât funcționalitatea, cât și confortul și esteticul trebuie să primeze în alegerea materialelor textile necesare pentru înfrumusețarea oricărui spațiu, atât la interior, dar mai ales, pentru exterior. În alegerea tipului de amenajare potrivit pentru outdoor, factorii meteorologici au ultimul cuvânt de spus, fiind recomandată folosirea unui material textil care să nu fie influențat de condițiile meteorologice și totuși să păstreze aspectul natural. Astfel de materiale sunt potrivite pentru tapiserii exterioare (șezlong, pat de plajă, saltea, scaun și canapea), pentru fețe de masă de exterior, umbrele destinate teraselor de restaurant, de cafenea, de bar, lounge sau club, etc. Textilele pentru exterior sunt realizate printr-o tehnologie modernă și pot fi folosite chiar și pentru interior: draperii, perne, paturi, cuverturi de pat, tapițerii și accesorii pentru mobilier.


Materiale textile pentru cele mai exigente cerințe (durabile, rezistente, din fibre naturale) putem găsi, într-o gamă extrem de largă de stiluri, modele și culori la Cromatique.ro- un magazin care vinde în toată țara și care are un showroom situat în centrul Bucureștiului, pe strada Occidentului, nr 42, sector 1, în apropierea Liceului de Muzică George Enescu. Showroom-ul are un aspect plăcut, o multitudine de materiale textile (țesături), foarte multe modele de produse și cele mai noi tendințe în domeniu. Deasemenea, Chromatique.ro oferă o comunicare foarte bună, o înțelegere a cerințelor și a nevoilor fiecărui client, căci, pentru Cromatique, fiecare client este important. 


Dar magazinul nu vinde doar materiale textile pentru tapițerie ci și perdele sau draperii confecționate pe comandă, chiar și perdele fotocatalitice- perdele care purifică aerul. Acestea arată ca perdelele obișnuite, însă îndeplinesc o funcție inedită  – aceea de purificare a aerului interior. Evident că problema poluării, reală și relevantă pentru mulți dintre noi, nu se poate soluționa numai cu acest tip de perdele, însă ele ar putea reprezenta o soluție cu adevarat spectaculoasă în reducerea riscurilor asociate respirării aerului de proastă calitate.

Ce ar mai fi de știut despre aceste perdele inovatoare!?


... Că stratul de mineral este activat și de lumina artificială, deci rolul perdelelor este îndeplinit și în absența luminii naturale și că efectul catalitic nu dispare în urma spălării țesăturii, nici după timp îndelungat și va fi prezent pe întreaga durată de viată a materialului textil.


Dacă ești în căutare de materiale textile outdoor sau vrei să vezi cum arată perdelele care purifică aerul, vizitează și tu showroom-ul Cromatique din București!



Niciun comentariu: