Cel mai bun detergent – sfaturi și recomandări
Curățenia este foarte importantă pentru imaginea oricărei locuințe, în special pentru cea a unei familii. Indiferent dacă în familie sunt sau nu copii mici, trebuie să avem grijă la soluțiile pe care le folosim, deoarece unele substanțe de curățenie au nevoie de o aplicare specială, datorită gradului lor de toxicitate. Acest criteriu este valabil mai ales în cazul produselor de curățenie pentru bucătărie și baie, însă nu trebuie neglijate nici cele pentru haine. Din cauza unor concentrații prea mari de compuși chimici, pot provoca alergii oamenilor sau animalelor de companie, iar articolele vestimentare se pot deteriora mult mai repede.
Există o grămadă de detergenți de rufe, toate mărcile promit mirosuri plăcute, protecția țesăturilor și scoaterea petelor. Nu prea se vorbește însă de eficiența de consum a acelor tipuri de detergent: de exemplu, ce cantitate de detergent este necesară pentru 8 kg de rufe albe ușor murdar sau câtă pentru rufe colorate, cu pete. Acest lucru este foarte greu, să recunoaștem, pentru că producătorii de detergenți se adresează unei palete foarte largi de consumatori. Și, bineînțeles, fiecare consumator diferă în funcție de necesități. Astfel că, totul rămâne la latitudinea consumatorilor prin simpla optimizare a necesităților cu consumul, altfel spus ,,dozare la ochi”.
Cu siguranță ați observat deja faptul că există o mulțime de tipuri de detergenți, fiecare având o anumită putere de curățare și cu rezultate mai mult sau mai puțin satisfăcătoare. De asemenea, fiecare tip de detergent prezintă atât avantaje cât și dezavantaje. Cu siguranță știți că detergenții se împart în două mari categorii: detergent tip pudră – cu sulfat de sodiu, detergent de tip lichid – care conține apă și alcool. Înainte de a cumpăra un detergent, înainte de a da drumul la mașina de spălat, trebuie să știți ce tip de detergent trebuie să folosiți.
Alegerea unui detergent de rufe poate părea banală, doar că e dovedit faptul că noi cumpărăm după reclame. Detergenții cu cele mai agresive reclame pe media, au și cele mai mari vânzări, dar acest lucru îi face oare mai buni decât alte mărci? Nu! Este o cheltuială pe care o facem lunar, dar trebuie să ținem cont și de viața hainelor noastre. Dacă detergentul folosit nu spală bine, nu veți irosi doar banii pe acel detergent, veți pierde bani și pe curent, apă și pe balsam. Apoi veți scurta viața hainelor sau a lenjeriilor spălate cu acel detergent, pentru că va trebui să le spălați iar. Practic măriți astfel fluxul de uzură al tuturor materialelor. Probabil mulți v-au dat și vă vor mai da sfaturi despre anumiți detergenți. Dar eu vă sfătuiesc să vă uitați întâi la ce mașina de spălat aveți, ce programe dedicate are și ce recomandă producătorul. Țineți minte, în primă fază vezi ce tip de haine și lenjerii aveți, citiți bine etichetele și vedeți ce recomandă producătorul. Apoi vedeți ce programe de spălare aveți pe mașină și aveți în vedere și ciclul de spălare - des/rar al fiecărei mașini, dar și volumul de haine la o tură de spălat. Apoi testați cât mai multe mărci de detergenți, notați pe un carnețel eficiența fiecăreia și, la final, dă-le un calificativ, ca la școală. La final cel care v-a satisfăcut cel mai bine necesitățile, rămâne detergentul preferat. Nu uitați că fiecare marcă aduce din când în când îmbunătățiri semnificative. Eu am descoperit de curând noul detergent Perwoll Renew & Blossom care m-a ajutat să mă bucur mai mult timp de hainele mele preferate. Acestea arată la fel de frumoase ca în prima zi în care le-am cumpărat, iar simțurile mele sunt acum răsfățate de un parfum floral, extrem de elegant.
Care este detergentul vostru preferat!?
Oricare ar fi răspunsul vostru, nu uitați că este necesar să vă informați și să citiți indicațiile produselor pe care le folosiți, pentru a realiza mentenanța periodică. Curățenia este foarte importantă, însă ea trebuie făcută cu soluții speciale, care să nu afecteze starea de sănătate a celor care locuiesc în casă. Fiți atenți la detalii și nu neglijați aspecte precum substanțele folosite în crearea detergenților, chiar dacă pare un aspect banal!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu