3 sfaturi de amenajări interioare
pentru o locuință de vis
Fiecare casă este unică, fiecare încăpere te poartă printre dorințele, necesitățile și așteptările proprietarului. Atunci când te gândești să-ți redecorezi casa sau, de ce nu, chiar o singură cameră, cu siguranță îți imaginezi și câteva stiluri de amenajare pe care ai putea să le urmezi. Îți propun să te gândești doar la 3 dintre cele mai dorite stiluri de amenajare pentru anul 2022.
1. Stilul romantic în designul interior
Caracterizându-se printr-o combinație frumoasă de culori liniștitoare, imprimeuri elegante și texturi bogate, stilul romantic oferă clasă oricărei locuințe. Acest stil se potrivește excelent pentru orice tip de spațiu, de la dormitor și living, până la baie, bucătărie sau birou, fiind asociat cu sensibilitatea și eleganța. Este un stil preferat de toți cei care doresc să aibă o locuință în care domnește o atmosferă caldă. Locuința se poate personaliza în stil romantic foarte ușor, dar pentru a rămâne în acest registru este necesar să respecți câteva reguli de design interior. Iată cele mai importante dintre ele în cele ce urmează.
Abundența textilelor este o caracteristică importantă, astfel că vei căuta doar perdele și draperii din țesături vaporoase, cu luciu delicat, discret (mătase, satin) sau țesături moi și mate (catifea, bumbac, in), cu pliuri ușoare și accesorii delicate - poate fi o perdea ușoară cu un model cu trandafiri sau doar o perdea transparentă de culoare albă. Pentru a oferi romantism și feminitate se folosesc panglici de mătase, canafi curgători sau volane, multe volane. Desigur, textilele cu motiv floral vor avea un atu la tapițarea pieselor de mobilier. La decorarea încăperilor poți folosi decorațiuni și accesorii cum ar fi: perne, lumânări, o vază decorativă cu multe flori naturale, rame pentru fotografii etc.
Pe locul doi la crearea efectului stilului romantic se află lumina. Aici mă refer la efectul iluminatului în designul interior. Utilizează în special surse de lumini moi și discrete, corpuri de iluminat cu abajururi din textil, lămpi cu forme clasice și vintage. Subliniază efectul obținut prin utilizarea accesoriilor. Și mă gândesc numai la achiziționarea unor decorațiuni pentru acasa vintage sau handmade. Alese cu gust și îmbinate armonios, aceste elemente de decor pot da naștere unor interioare calde, elegante și luminoase, care îi vor cuceri negreșit pe cei sensibili la frumos.
2. Poți crea rafinament, confort și armonie printr-un stil de amenajare clasic - Acest stil a fost considerat întotdeauna un semn de bun gust și respectabilitate, interioarele fiind caracterizate de armonie. Deși spațiile par foarte somptuoase și încărcate, aceastea sunt amenajate după reguli bine puse la punct. Stilul clasic este cel care nu se va demoda niciodată pentru că, nu-i așa!?, tuturor ne place o încăpere elegantă.
Și pentru a-ți amenaja locuința astfel, tot textilelor trebuie să le acorzi o atenție specială. Numai că aici, perdelele, draperiile, pernuțele si tapițeria canapelelor trebuie să fie numai de calitatea superioară, din catifea, tafta, satin, brocart, dantelă. Draperiile din materiale grele combinate cu perdele scumpe, transparente care creează pliuri moi vor evidenția perfect fereastra și luxul unui decor clasic. Țesăturile pentru perdele sunt de obicei din voal, iar draperiile dublate, pentru a da volum și a proteja camera de lumina soarelui, în plus va protejeza mult mai bine și țesătura. Bogate și sofisticate, poate având și un element decorativ în țesătură, draperiile pot fi accesorizate și aici cu canafi eleganți, cu franjuri sau ciucuri.
În al doilea rând, în interiorul clasic, se acordă o atenție deosebită și materialelor de finisaj. Nimic nu trebuie să fie ieftin și artificial, totul trebuie să fie exclusiv și natural. Dacă este pardoseală, atunci parchetul trebuie să fie dintr-o esență de lemn rar și valoros. Dacă este gresie, atunci din piatră naturală de marmură sau realizată obligatoriu de meșteșugari italieni în conformitate cu tehnologiile tradiționale. Pereții ar trebui acoperiți cu vopsea decorativă sau tapet din mătase naturală. În interioarele clasice nu există nimic strident și sclipicios. Culorile sunt calme, armonioase, cel mai adesea sunt utilizate nuanțe de bej, maro și măsliniu, în combinație cu detalii aurii. Pentru acest stil este important să obții un sentiment de armonie, șic, dar și lux.
3. Stilul de amenajare modern este simplu, natural, dar, totodată și sofisticat.
Stilul modern are un accent puternic pe linii și forme. Interioarele sunt spații deschise (conceptul de open-space), foarte luminoase și aerisite. Nu este tolerată înghesuiala și dezordinea, iar fiecare element utilizat trebuie să aibă o semnificație și utilitate.
Stilul modern a răspândit popularitatea open-space-urilor. Totuși aceste încăperi mari nu trebuie să rămână goale. Iar pentru a evita această senzație de „gol” – poți completa amenajarea cu câteva grupuri de mobilier și ar trebui să te gândești la diferite scenarii de iluminat (cu ajutorul spoturilor sau a lampadarelor amplasate pe anumite zone), care vor reduce vizual înălțimea tavanului și vor crea o atmosferă mai intimă.
Decorul în stil modern celebrează materialele naturale, culorile neutre sau pământii, precum și eliminarea detaliilor inutile. Multe persoane încorporează piese de stil modern în casele și birourile lor datorită naturii sale simple și funcționale. Se folosesc materiale naturale, în special lemn. Este un stil care se adaptează ultimelor tendințe, astfel că obiectele decorative din crom se integrează în decor aducând culoare și strălucire. Modelele geometrice cu linii curate sunt apreciate în stilul modern. De asemenea, modernul pune în evidență lucrări de artă, picturi mari amplasate pe pereți.
Culorile aduc personalitate fiecărui decor modern. De la galben, albastru regal, verde smarald aduc un plus de valoare spațiului. Dacă preferi culorile pastelate, alege nuanța de lavandă, liliac sau mov deschis.
Recomandarea mea pentru alegerea unor decorațiuni interioare care să te ajute să amenajezi o locuință de vis este Nobila Casa - cea mai veche afacere familială în România în domeniul home&deco retail. Brandul românesc reprezintă un lanț de magazine și decoratiuni interioare din domeniul HOME & DECO și un webshop. Firma a luat nastere în anul 1999 în Cluj-Napoca, fiind la început o afacere mică de familie care făcea parte din grupul de firme Mendola Investment Group.
Nobila Casa oferă o gamă largă de colecții și varietate de articole care pot fi folosite în întreaga casă.
În colecția Nobila Casa vei găsi o gamă diversificată de perdele și draperii READYMADE, ce pot fi comandate din confortul propriei case din magazinul online. Odată plasată comanda, articolele vor ajunge la destinație în doar câteva zile lucrătoare, ajutându-te să finalizezi cu ușurință amenajarea locuintei. În plus, poți apela cu încredere la acești specialiști pentru consultanță; îți vor oferi sfaturi pliate pe particularitățile fiecarei încăperi în parte. Ei te pot ajuta și cu proiecte complete de metraj pentru perdele și draperii custom-made. De altfel, până la 1 septembrie, poți benefia de 1 metru gratis la achiziționarea a 5 metri de metraje.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu