vineri

 Blestemul regelui - Philippa Gregory







Blestemul regelui a fost provocarea mea de week-end, aproape 750 de pagini. Numărul mare de pagini nu m-a speriat niciodată, pentru că, de obicei, aici se ascund cele mai plăcute povești. Deși pare o carte grea, este una care se citește foarte ușor. Este scrisă în stilul inconfundabil și deja celebru al îndrăgitei scriitoare Philippa Gregory . Evenimentele se succed aici rapid, fără prea multe amănunte și fără a se pierde în descrieri inutile, este exact cât e necesar pentru a contura detalii și evenimente. Un roman care te ține tot timpul în tensiune, căci niciodată nu îți vei dai seama ce se va întâmpla cu personajele sale. ,,Marele atu al acestui roman este perspectiva impresionantă asupra transformării lui Henric al VIII-lea dintr-un tânăr fascinant într-un tiran înspăimântător. Philippa Gregory depășește capcanele frumuseții din detaliul istoric și te face să simți teroarea vieții din acea perioadă.” (Miami Herald)

Dacă îți place istoria, citește aceste cărți. Phillippa Gregory are un mod minunat de a face istoria Angliei să prindă viață.

Aceasta este a șasea carte din seria Războiul verilor și cea care se împletește cel mai strâns cu seria Tudor pe care Philippa Gregory o scrisese anterior. Se concentrează pe Margaret Pole, fiica ducelui de Clarence, care a fost executată înecându-se într-o cuvă de vin. Margaret Pole este o femeie fascinantă! Ea a fost o Prințesă Plantagenet și această carte acoperă perioada (1499-1541) de la momentul în care Katharine of Aragon vine în Anglia și eventuala ei moarte. Deși Margaret Pole fusese menționată în alte volume, știam puține despre ea înainte de a citi această carte.

Curtea regelui Henric al VII-lea al Angliei este un loc dur, primejdios si nimeni nu stie asta mai bine decit Margaret Pole, tinara mostenitoare a Plantagenetilor. Fratele ei a fost intemnitat si executat din porunca monarhului, iar ea s-a casatorit, impotriva vointei, cu un nobil modest, sustinator al Tudorilor. Margaret pare sortita sa ramina in umbra pentru tot restul vietii, dar intimplarea o aduce la rangul de protectoare si apoi doamna de companie a reginei Caterina de Aragon, prima sotie a legendarului Henric al VIII-lea. Din aceasta ipostaza, Margaret trebuie sa infrunte o tripla provocare: sa-si apere regina, careia ii este loiala, sa-si protejeze interesele si familia la curtea Angliei si sa se fereasca de suspiciunea crescinda a unui rege vanitos. Mai mult decit orice, Henric isi doreste cu disperare un mostenitor, pe care Caterina pare incapabila sa i-l ofere. Pe masura ce deznadejdea lui creste, si dusmania i se indreapta impotriva lui Margaret, de al carei nume ilustru Henric se simte amenintat.

Philippa Gregory m-a ajutat să înțeleg istoria Angliei. A făcut din fiecare carte, o lecție minunată de istorie, ne-a dezvăluit secrete din viața regilor, ne-a învățat că întotdeauna cuvântul regelui este sfânt și că orice hotărâre luată de un rege este bună și benefică poporului.

Vă recomand să citiți toate cărțile Philippei Gregory! Veți descoperi lecții de istorie interesante! Romanele celebrei scriitoare le puteți găsi și pe libris.ro , la prețuri extrem de bune.



Niciun comentariu: